Σοϊγκού: Στόχος τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία

Απειλές από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου προς το ΝΑΤΟ, ενώ η πολιορκία του Αζοφστάλ συνεχίζεται.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού απείλησε ευθέως το ΝΑΤΟ πως ο ρωσικός στρατός θα θεωρεί στόχο που πρέπει να καταστραφεί τη μεταφορά από το ΝΑΤΟ όπλων στην Ουκρανία, σύμφωνα με

το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το μήνυμα Σοϊγκού έρχεται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα πως η Μόσχα δεν θα διστάσει να πλήξει στρατιωτικές θέσεις της Βρετανίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ.

«Είμαστε κατανοητοί όταν λέμε ότι για να διακοπεί η παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού (στην Ουκρανία) η Ρωσία μπορεί να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στα εδάφη εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν με όπλα το Κίεβο;», είχε δηλώσει η Ζαχάροβα.

Επίσης, ο Σοϊγκού ανέφερε πως στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη, έχει επιβληθεί αυστηρός αποκλεισμός στους Ουκρανούς μαχητές που έχουν καταφύγει εκεί.

Σημειώνεται πως η εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον ρωσικό στρατό ήταν να τους κλείσει ερμητικά οποιαδήποτε οδό διαφυγής.

Νωρίτερα σήμερα, οχηματοπομπή από λεωφορεία αποχώρησε από την Μαριούπολη σε μια νέα προσπάθεια από την Ουκρανία, τα Ηνωμένα Εθνη και την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να απομακρύνουν αμάχους από την πόλη. Τα λεωφορεία κατευθύνονται προς την ελεγχόμενη από την Ουκρανία πόλη Ζαπορίζια.

Δεν ξεκαθαρίστηκε ωστόσο αν απομακρύνθηκαν και πολίτες από το εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης, το Αζοφστάλ, όπου βρίσκονται οι τελευταίοι υπερασπιστές της πόλης που μάχονται κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Χθες ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο είχε δηλώσει πως οι άμαχοι που εξακολουθούν να βρίσκονται στο εργοστάσιο είναι πάνω από 200.

The post Σοϊγκού: Στόχος τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα