Σε αδιέξοδo οι μεταθέσεις των Λιμενικών

Αναμενόμενη η εξέλιξη με τις τακτικές μεταθέσεις των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς η διαδικασία αν και ξεκίνησε κανονικά μετά και τις 2 πρώτες μέρες έχει παγώσει.

Η αλήθεια είναι πως οι εμπλεκόμενοι στα συμβούλια μεταθέσεων θορυβήθηκαν με τον αριθμό των στελεχών που θα πρέπει να μετατεθεί ο οποίος ξεπερνά τις 2.000 και για πρώτη φορά μετατίθεται τεράστιος αριθμός στελεχών που υπηρετούν στην Αττική και στο ΥΝΑΝΠ .

Βέβαια δεν είναι κάτι που δεν το περιμέναμε καθώς η Π.Ο.Λ. από τη πρώτη στιγμή είχε τονίσει πως το υπάρχον καθεστώς των μεταθέσεων εφόσον τεθεί σε εφαρμογή θα καταλήξει σε

αδιέξοδο .

Δυστυχώς οι υπόλοιποι συνδικαλιστικοί φορείς όλο αυτό το χρονικά διάστημα παρουσίαζαν το ΠΔ 11/22 ως το ιδανικό !!! 

Χιλιάδες άσκοπες μεταθέσεις ,σχεδόν μηδενικές αυτές που καταλήγουν στα νησιά , μεταθέσεις από νησί σε άλλο νησί χωρίς το στέλεχος να το επιθυμεί ,είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων των μεταθέσεων μέχρι και τώρα .

Πληροφορίες αναφέρουν για πολλές προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι :

By the book να γίνουν όλες οι μεταθέσεις κανονικά (γύρω στις 2500) χωρίς να υπολογιστεί το ανθρώπινο και υπηρεσιακό κόστος .Να γίνουν μόνο 250-300 βάσει των οικονομικών δεσμεύσεων χωρίς βέβαια κανείς να γνωρίζει πώς θα γίνει η επιλογή αυτών που θα μετατεθούν και πώς θα αντιδράσουν αυτοί που θα αδικηθούν .Να υπάρξει ικανοποίηση αυτών που υπηρετούν στα νησιά εδώ και 5-6 έτη αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι η επιθυμία των στελεχών αφού δεν μπορούν να δηλώσουν την παραμονή τους ή την επιθυμία μετάθεσής τους για συγκεκριμένη υπηρεσία.Να παγώσουν οι μεταθέσεις και βλέπουμε..

Δυστυχώς για ακόμη μία χρονιά τα στελέχη δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει !!!

Χρειάζονται γενναίες πολιτικές αποφάσεις και σε κάθε περίπτωση ο κ.Πλακιωτάκης με την στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να καλέσει τη Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ τη Π.Ο.Λ και  τη Π.Ε.Α.Λ.Σ.  για μία δημιουργική συζήτηση ,χωρίς αποκλεισμούς, που θα δώσει λύση στο τέλμα των μεταθέσεων ακόμη και αν χρειαστεί να νομοθετηθεί ένα πιο ευέλικτο καθεστώς που θα αποτυπωθεί με νέο ΠΔ Μεταθέσεων.      

 

The post Σε αδιέξοδo οι μεταθέσεις των Λιμενικών appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιμενικών,limenikon