Ρώσος υφυπουργός Άμυνας: Γιατί προχωράμε σε δραστική μείωση επιχειρήσεων σε Κίεβο και Τσερνιχίφ

Για δημιουργία προϋποθέσεων για περαιτέρω διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας προκειμένου να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία κάνει λόγο ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Alexander Fomin.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Λόγω του γεγονότος ότι οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία για την ουδετερότητα της Ουκρανίας και το μη πυρηνικό καθεστώς και τις εγγυήσεις ασφαλείας (σ.σ. για την Ουκρανία) περνούν σε πρακτικό στάδιο και λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση, το Υπουργείο

Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει λάβει την απόφαση να μειώσει δραστικά τις πολεμικές επιχειρήσεις στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνιχίφ προκειμένου να τονώσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και για την υπογραφή της προαναφερθείσας συμφωνίας».

Το SkyNews σημειώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη τα σήματα που έρχονται από τη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες, αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη.

Ωστόσο, προηγούμενες ρωσικές δηλώσεις που μπορεί να προκάλεσαν αισιοδοξία σχετικά με την προοπτική κατάπαυσης του πυρός και επιτυχών ειρηνευτικών συνομιλιών αντιμετωπίστηκαν με προσοχή από τους ηγέτες στη Δύση, οι οποίοι είπαν ότι πρέπει να συνδυαστούν με ορατή αποκλιμάκωση στο έδαφος εάν πρόκειται να ληφθούν σοβαρά.

The post Ρώσος υφυπουργός Άμυνας: Γιατί προχωράμε σε δραστική μείωση επιχειρήσεων σε Κίεβο και Τσερνιχίφ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρώσος, Άμυνας, Κίεβο, Τσερνιχίφ,rosos, amynas, kievo, tsernichif