Ουκρανία για διαπραγματεύσεις με Ρωσία: Συζητήσαμε ένα «σύστημα εγγυήσεων ασφαλείας»

Πληροφορίες για τις συζητήσεις στον τελευταίο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, αποκάλυψε η αντιπροσωπεία του Κιέβου.

Οι διαπραγματευτές της Ουκρανίας λένε ότι συζητήθηκε ένα «σύστημα εγγυήσεων ασφαλείας», το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα όπως η απουσία ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Χώρες όπως η Τουρκία, η Πολωνία και ο Καναδάς θεωρούνται εγγυήτριες δυνάμεις σε αυτή τη διαδικασία.

Οι διαπραγματευτές πρόσθεσαν ότι πιθανότατα θα διεξαχθεί δημοψήφισμα

για οποιονδήποτε ρωσικό όρο και ότι η Ουκρανία θα ήθελε πλήρεις συμφωνίες ειρήνης.

Η Ουκρανία θα συμφωνούσε σε ουδέτερο καθεστώς εάν συμφωνηθούν οι προτάσεις της, πρόσθεσαν.

ΝΥΤ: Παράθυρο συνάντησης Ζελένσκι – Πούτιν

Η Ρωσία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα μιας πιθανής συνάντησης μεταξύ του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι.

Μιλώντας μετά από συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στην Κωνσταντινούπολη, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, είπε ότι το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει μια τέτοια συνάντηση μόλις ετοιμαστεί το προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

«Δραστική μείωση» Ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Κίεβο και Τσερνίχιβ

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αλεξάντερ Φομίν ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε «δραστική μείωση» των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Κίεβο και Τσερνίχιβ, όπως μεταδίδει το πρακρορείο ειδήσεων TASS.

Σημειώνεται ότι ο Αλεξάντερ Φομίν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις Μόσχας – Κιέβου στην Κωνσταντινούπολη.

Ποντόλιακ: Διπλωματική λύση στην Κριμαία

«Όσον αφορά την Κριμαία, προσφέρεται να καταγραφεί ξεκάθαρα η πρόθεση των μερών να διευθετήσουν το ζήτημα αποκλειστικά μέσω ουκρανο-ρωσικών διμερών διαπραγματεύσεων εντός 15 ετών. Προσφέρεται επίσης να μην επιλυθεί το ζήτημα της Κριμαίας με στρατιωτικά μέσα σε καμία περίπτωση. Μόνο πολιτικές & διπλωματικές προσπάθειες», τόνισε ο επικεφαλής διαπραγματευτής Μιχαήλο Ποντόλιακ.

The post Ουκρανία για διαπραγματεύσεις με Ρωσία: Συζητήσαμε ένα «σύστημα εγγυήσεων ασφαλείας» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα