Ρωσία: Θα υπάρξει απάντηση στην ενίσχυση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα

Η Ρωσία και η Λευκορωσία θα απαντήσουν στην ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα των χωρών τους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο Ρώσο διπλωμάτη.

«Μαζί με τους συμμάχους της Λευκορωσίας πρέπει να απαντήσουμε στη στρατιωτική ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα και να συντονίσουμε τα γεωπολιτικά μας βήματα», δήλωσε στο TASS

Ρώσος διπλωμάτης.

Βρετανικό υπουργείο Άμυνας: Δυνάμεις της Ρωσίας προωθούνται προς την Κραματόρσκ

Μονάδες του ρωσικού στρατού προωθούνται από χώρους συγκέντρωσης στο Ντονμπάς προς την Κραματόρσκ, η οποία συνεχίζει να υφίσταται βομβαρδισμούς με ρουκέτες, αναφέρει ενημερωτικό δελτίο του βρετανικού υπουργείου Άμυνας για τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η δραστηριότητα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζει παράλληλα να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, καθώς επιδιώκει να προσφέρει υποστήριξη εκ του σύνεγγυς στις χερσαίες επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία και να καταστρέψει την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, κατά τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας πληροφοριών του βρετανικού στρατού.

«Η Ρωσία πιθανόν επιθυμεί να δείξει πως κατήγαγε σημαντικές επιτυχίες» στον πόλεμο στην Ουκρανία ενόψει «του ετήσιου εορτασμού της Ημέρας της Νίκης την 9η Μαΐου», προστίθεται στο ενημερωτικό δελτίο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας. «Αυτό ίσως επηρεάσει το πόσο γρήγορα και σθεναρά (οι ρωσικές δυνάμεις) θα προσπαθήσουν να διεξαγάγουν επιχειρήσεις».

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές.

The post Ρωσία: Θα υπάρξει απάντηση στην ενίσχυση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα