«Η Μαριούπολη έπεσε»! Η ανακοίνωση Σοϊγκού στον Πούτιν ο οποίος ζήτησε να μην «περάσει ούτε μύγα» από το Azovstal

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε  στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μαριούπολη κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις. Ο Ρώσος πρόεδρος τον συνεχάρη και  διέταξε την ακύρωση της επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων στο εργοστάσιο Azovstal καθώς κρίθηκε ασύμφορη.

#Putin called the storming of #Azovstal's industrial zone in #Mariupol unreasonable and ordered its cancellation.

pic.twitter.com/ieGFVIqqEr

— NEXTA (@nexta_tv) April 21, 2022

«Σκεφτόμαστε τη ζωή και την υγεία των στρατιωτών και των αξιωματικών μας. Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε στις κατακόμβες και στα υπόγεια κατά μήκος αυτών των βιομηχανικών εγκαταστάσεων» ανέφερε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Επίσης, έδωσε οδηγίες να «μπλοκαριστούν» οι εγκαταστάσεις του εργοαστασίου, ώστε, όπως είπε, «να μην περνάει ούτε μύγα».

Είπε ακόμη ότι η Ρωσία εγγυάται για τη ζωή των Ουκρανών στρατιωτών που θα εγκαταλείψουν το εργοστάσιο, σημειώνοντας ότι θα «τους μεταχειριστούμε με σεβασμό».

Το τάγμα Αζόφ ζητά εγγυήσεις ασφαλείας αλλά δεν παραδίδονται

Τα μέλη του τάγματος Αζόφ αρνούνται να παραδοθούν και ταυτόχρονα ζητούν από τη διεθνή κοινότητα «εγγυήσεις ασφαλείας», τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να καταλάβουν ολόκληρη τη στρατηγική αυτή πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

«Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από τη Μαριούπολη με τη βοήθεια ενός τρίτου, να δοθούν φορητά όπλα για να σώσουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν», δήλωσε σήμερα το πρωί στο Telegram, ο Σβιατόσλαβ Παλαμάρ, αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Aζόφ. Ο Παλάμαρ πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας είναι έτοιμοι να μεταβούν στη Μαριούπολη για να συναντηθούν με τη ρωσική πλευρά σχετικά με την εκκένωση.

Πολλές εκατοντάδες άμαχοι, χωρίς φαγητό και νερό, βρίσκονται κλεισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα και μεταλλουργίας του Azovstal με το 36ο τάγμα του ουκρανικού στρατού και το σύνταγμα Aζόφ, τις δύο τελευταίες μάχιμες μονάδες στη Μαριούπολη, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

The post «Η Μαριούπολη έπεσε»! Η ανακοίνωση Σοϊγκού στον Πούτιν ο οποίος ζήτησε να μην «περάσει ούτε μύγα» από το Azovstal appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα