Πού στοχεύει η Ουκρανική «αντεπίθεση» – Τι δηλώνει σύμβουλος του Ζελένσκι

Η Ουκρανία εμπλέκεται σε μια αντεπίθεση με στόχο τη δημιουργία «χάους εντός των ρωσικών δυνάμεων» χτυπώντας τις γραμμές ανεφοδιασμού των εισβολέων βαθιά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με σύμβουλο του προέδρου Ζελένσκι.

Ο Mykhailo Podolyak δήλωσε στον Guardian ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις τους «επόμενους δύο ή τρεις μήνες» παρόμοιες με τα μυστηριώδη χτυπήματα της Τρίτης σε σιδηροδρομικό κόμβο και αεροπορική βάση στην Κριμαία, καθώς και το χτύπημα της περασμένης εβδομάδας σε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη

στο αεροδρόμιο Saky της χερσονήσου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μια πυρκαγιά προκάλεσε εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Dzhankoi της Κριμαίας.

Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις. Αυτές όμως έχουν κάνει τους Ρώσους τουρίστες να εγκαταλείψουν την Κριμαία πανικόβλητοι. Ουρές υπήρχαν την Τρίτη (16/8) έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην περιφερειακή πρωτεύουσα, Συμφερούπολη.

Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα δήλωσε ότι ασχολείται με περιπτώσεις δολιοφθοράς και λαμβάνει «απαραίτητα μέτρα» για την αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων.

Μιλώντας από τα προεδρικά γραφεία στο Κίεβο, ο Podolyak είπε: «Η στρατηγική μας είναι να καταστρέψουμε τα logistics, τις γραμμές ανεφοδιασμού και τις αποθήκες πυρομαχικών και άλλες στρατιωτικές υποδομές. Δημιουργεί χάος μέσα στις δικές τους δυνάμεις».

Ο σύμβουλος Podolyak, που συχνά περιγράφεται ως η τρίτη πιο ισχυρή φυσιογνωμία της Ουκρανίας, είπε ότι η προσέγγιση του Κιέβου έρχεται σε αντίθεση με τη χρήση αμβλείας δύναμης πυροβολικού από τη Μόσχα για να κερδίσει εδάφη στην περιοχή Ντονμπάς στα ανατολικά, με τα ρωσικά στρατεύματα να καταστρέφουν πόλεις όπως η Μαριούπολη και το Σιεβιεροντόνετσκ για να κερδίσουν εδάφη.

«Μια ουκρανική αντεπίθεση φαίνεται πολύ διαφορετική. Δεν χρησιμοποιούμε τις τακτικές των δεκαετιών του ’60 και του ’70, του περασμένου αιώνα», όπως είπε.

The post Πού στοχεύει η Ουκρανική «αντεπίθεση» – Τι δηλώνει σύμβουλος του Ζελένσκι appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα