Πού γίνονται οι κύριες μάχες στην Ουκρανία (χάρτες)

Σήμερα σηματοδοτείται η δέκατη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η «ευρεία επίθεση» συνεχίζεται στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα συμφώνησε να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους στη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο. Τις τελευταίες ημέρες χτυπούν με πυραύλους το κέντρο της πόλης.

Μάχες σημειώθηκαν επίσης στα περίχωρα της πόλης – συμπεριλαμβανομένης της Markhalivka, όπου επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν

χθες.

Η Ρωσία κατέλαβε τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια έπειτα από βομβαρδισμούς στην περιοχή την Παρασκευή, σκοτώνοντας τρεις Ουκρανούς στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους δύο.

Το ουκρανικό προσωπικό παραμένει στην αίθουσα ελέγχου και δεν διέρρευσε ραδιενεργό υλικό.

Εν τω μεταξύ, οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στο νότο, με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες να αναφέρουν σήμερα το πρωί ότι οι ρωσικές δυνάμεις «πιθανώς» προελαύνουν προς το Μικολάιβ.

Δεν αποκλείεται η Μόσχα να προσπαθήσει να «παρακάμψει» την πόλη για να δώσει προτεραιότητα στην Οδησσό, που αποτελεί ένα σημαντικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι μάχες συνεχίζονται στο Chernihiv, το Sumy και το Kharkiv, ενώ το νότιο λιμάνι της πόλης Kherson θεωρείται ότι βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη που έπεσε στις Ρωσικές δυνάμεις.

Η Μαριούπολη αντιμετώπισε «ανελέητες επιθέσεις» τις τελευταίες ημέρες, με διακοπή ρεύματος και θέρμανσης καθώς οι βομβαρδισμοί στόχευαν μη στρατιωτικές υποδομές.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί «προσωρινή κατάπαυση του πυρός» στη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα, προκειμένου να επιτραπεί στους αμάχους να εκκενώσουν τις δύο πόλεις.

The post Πού γίνονται οι κύριες μάχες στην Ουκρανία (χάρτες) appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πού, Ουκρανία,pou, oukrania