Ποιοι δεν επέτρεπαν την έξοδο αμάχων από τη Μαριούπολη; Η αλήθεια αναζητείται…Βίντεο

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Αργυράκης που έχει καλύψει πολέμους και γνωρίζει όσο λίγοι την περιοχή όπου σήμερα εξελίσσονται οι πολεμικές επιχειρήσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, μιλώντας στο Militaire.gr επεσήμανε τον ανελέητο πόλεμο παραπληροφόρησης που διεξάγεται και στις δύο πλευρές του μετώπου. Το να διακρίνεις ποιος λέει την αλήθεια και ποιος τα ψέματα είναι πάντα δύσκολο σε έναν πόλεμο. Είτε δεν μεταδίδεις τίποτα, είτε μεταδίδεις όσα λένε και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές και αφήνεις στην κρίση του κόσμου τις πληροφορίες που υπάρχουν. Η λογική είναι το καλύτερο φίλτρο σ ΄ αυτές τις περιπτώσεις.

Ένα

από τα μεγάλα θέματα αυτής της πολεμικής αναμέτρησης είναι ποιοι κρατούσαν εγκλωβισμένους κατοίκους της Μαριούπολης. Η επικρατούσα άποψη στα δυτικά ΜΜΕ ήταν και παραμένει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν αυτές που δεν επέτρεπαν την έξοδο αμάχων. Η άποψη συγκρούεται με τη λογική καθώς οι Ρώσοι μάλλον θέλουν να «αδειάσουν» οι κατοικημένες περιοχές για να αποφύγουν κι άλλες απώλειες αμάχων. Έχουν ήδη απέναντι τους τη διεθνή κοινή γνώμη και δεν είναι λογικό να επιθυμούν να γίνουν ακόμη πιο αντιπαθείς.
Υπάρχουν μαρτυρίες αμάχων που μεταδίδουν διαφορετική εικόνα για το ποιοι τελικά δεν ήθελαν την απομάκρυνση τους.

The post Ποιοι δεν επέτρεπαν την έξοδο αμάχων από τη Μαριούπολη; Η αλήθεια αναζητείται…Βίντεο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιοι, Μαριούπολη, …Βίντεο,poioi, marioupoli, …vinteo