Περιμένοντας τον κ.Δένδια να τοποθετηθεί για το εκκολαπτόμενο σκάνδαλο των «αμερικανικών φρεγατών»

Ο κ.Νίκος Δένδιας τοποθετήθηκε στη θέση του ΥΕΘΑ από τον πρωθυπουργό και κατά τη διάρκεια των τελευταίων κρίσεων έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς το Μαξίμου. Το μήνυμα ήταν πως δεν πρόκειται να παριστάνει τον ΥΕΘΑ και το έστειλε μαζί με τις αποφάσεις του για τις αλλαγές στις ΕΔ.

Την ίδια περίοδο σε όλες του τις δημόσιες παρεμβάσεις ο κ.Δένδιας έλεγε ότι πρέπει να υπάρξει καθολική επανεξέταση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό

και τον Στόλο δήλωνε:

«Αυτό που πρέπει πρώτα να αντιμετωπίστεί ,πάνω και πέρα από όλα είναι n διαθεσιμότητα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού. Για την ακρίβεια η πλήρης διαθεσιμότητα των πλοίων όχι απλώς να βγαίνουν στη θάλασσα αλλά να βγαίνουν με όλα τα συστήματά τους σε λειτουργία.

Εάν αυτό δεν επιτευχθεί το να έχεις έναν τεράστιο στόλο του οποίου οι δυνατότητες είναι υποπολλαπλάσιες του αριθμού των πλοίων δεν αποτελεί λύση».

Το Μέγαρο Μαξίμου , έχοντας εξασφαλίσει τη σιωπή και την ανοχή της ηγεσίας του ΓΕΝ προχωρά όπως φαίνεται στην προμήθεια των αμερικανικών πλοίων-φιάσκο LCS από τις ΗΠΑ και αυτή η απόφαση είναι αντίθετη σε όσα ο κ.Δένδιας έχει δηλώσει. Τα συγκεκριμένα πλοία δεν είχαν διαθεσιμότητες στον αμερικανικό στόλο, αφού διαρκώς «έβγαζαν» προβλήματα. Πως αυτό θα αλλάξει στον ελληνικό Στόλο;

Για να μην αναφερθούμε στην απόλυτη οπλική του γύμνια που τα καθιστά μάλλον άχρηστα για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής ο κ.Δένδιας, ΥΕΘΑ της κυβέρνησης Μητσοτάκης δεν έχει κάνει δήλωση προκειμένου να τοποθετηθεί . Δεν περιμένουμε ότι θα τολμήσει να διαφοροποιηθεί. Ίσως να εκτιμά ότι η υπόθεση των αμερικανικών LCS θα τραβήξει σε βάθος χρόνου και άλλος ΥΕΘΑ θα αναγκαστεί να τις χρεωθεί. Ακόμη κι έτσι να γίνει δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του. Η υπόθεση των LCS αν ολοκληρωθεί θα είναι σκάνδαλο και δεν αναφερόμαστε σε οικονομικό σκάνδαλο. Είναι σκάνδαλο μια κυβέρνηση να δείχνει τόσο αδιάφορη για την επιχειρησιακή ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του Πολεμικού Ναυτικού.

Για το F-35 ο κ.Δένδιας έχει τοποθετηθεί σαφώς υπέρ της απόκτησης του. Μένει να μας εξηγήσει με αριθμούς κι όχι με γενικότητες πως η Ελλάδα θα βρει πόρους για να συντηρεί ταυτόχρονα Rafale και F-35. Επειδή δεν θα το κάνει , θα επανέλθουμε με αριθμούς και ποσά για να καταλάβει και ο κόσμος τι παραμύθι πουλάει η κυβέρνηση .

The post Περιμένοντας τον κ.Δένδια να τοποθετηθεί για το εκκολαπτόμενο σκάνδαλο των «αμερικανικών φρεγατών» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα