Παγιδευμένος φάκελος σε αεροπορική βάση στην Ισπανία – Το 3ο «πακέτο»

Συναγερμός σε αεροπορική βάση στην Ισπανία, όπου εντοπίστηκε από την ασφάλεια ένας παγιδευμένος φάκελος με εκρηκτική ύλη, σύμφωνα με την El Mundo.

Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά εκρηκτικό μηχανισμό.

Spanish Special Services uncover parcel with BOMB at air force base in Torrejon de Ardoz, Central Spain

Parcel is 3rd explosive device found by Spanish authorities, after parcel

exploded at Ukrainian embassy in Madrid. pic.twitter.com/mxum7U39uo

— Tony (@Cyberspec1) December 1, 2022

Χθες 30/11, η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη ειδοποίησε την Αστυνομία μετά την καταγραφή μιας έκρηξης που τραυμάτισε έναν εργαζόμενο στην διπλωματική αντιπροσωπεία ενώ χειριζόταν μία επιστολή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στις 13:00 (τοπική ώρα 14:00 ώρα Ελλάδας) για μια έκρηξη στο εσωτερικό της πρεσβείας της Ουκρανίας στη Μαδρίτη. Σημειώθηκε την ώρα που ένας εργαζόμενος της πρεσβείας χειριζόταν επιστολή», επισήμανε αστυνομική πηγή.

«Ο εργαζόμενος αυτός τραυματίστηκε ελαφρά και μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Ο υπάλληλος, με τραύμα στο χέρι, έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και έχει επιστρέψει στην εργασία του, επισήμανε αργότερα χθες ο Σέρχιι Ποχορελτσέφ, ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Ισπανία, σε συνέντευξή του στην κρατική ισπανική τηλεόραση.

«Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα», σημείωσε η αστυνομική πηγή, ενώ και η ισπανική δικαιοσύνη διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν, που ενδέχεται να συνδέεται με «τρομοκρατία».

#ULTIMAHORA Una carta bomba ha explotado a primera hora de la tarde de este miércoles en la Embajada de Ucrania en Madrid. La explosión ha provocado un herido leve  https://t.co/eFVBsMxxkf

— Telemadrid (@telemadrid) November 30, 2022

Ακόμη ένα πακέτο παγιδευμένο με εκρηκτικό υλικό, εντοπίστηκε την Τετάρτη σε μία εταιρεία στρατιωτικού υλικού στη Σαραγόσα. Ειδικότερα, χθες, πριν από τις 19:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας), «ένα ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στην έδρα του εργοστασίου παραγωγής όπλων Instalaza στη Σαραγόσα».

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας «προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη», δήλωσε πηγή του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Οι ερευνητές εξετάζουν τον εκρηκτικό μηχανισμό και εξετάζουν αν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτού του περιστατικού και εκείνου που σημειώθηκε το πρωί στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο τρίτος παγιδευμένος φάκελος ερευνάται από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας και εξετάζεται ακόμη εάν συνδέεται με την τοποθέτηση των άλλων δύο εκρηκτικών μηχανισμών.

The post Παγιδευμένος φάκελος σε αεροπορική βάση στην Ισπανία – Το 3ο «πακέτο» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα