Ολοκληρωμένες Προτάσεις για την Εθνική και Οικονομική Ανάταξη της Θράκης

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Οικονομολόγος

 Η  σκληρή πραγματικότητα

Η επείγουσα Εθνική καί Οικονομική Ανασύνταξη της Θράκης είναι αυτονόητη,γιατί  πέρα από τα άλλα,η Τουρκική απειλή είναι παρούσα και αυξανόμενη. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες ο Ερντογάν στην διάρκεια της ομιλίας του στην 38η Σύνοδο της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώπιον αντιπροσώπων δεκάδων  Μουσουλμανικών κρατών, αναφέρθηκε στην «καταπίεση της Τουρκικής Μειονότητας στην Θράκη, Κω και Ρόδο» και μίλησε

για «άδικες  πρακτικές πού ασκούνται στην Ελλάδα και συνεχίζονται κλιμακούμενες.Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Τα ιδρύματά τους και η περιουσία τους καταπατώνται. Δεν τους επιτρέπεται να διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα. Αρνούνται την ταυτότητά τους».

Με τα ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ  αυτά ο Ερντογάν αναζητεί το «άλλοθι» για να παρέμβει στρατιωτικά και στην Θράκη, όπως ακριβώς το έπραξε το 1974, στην Κύπρο.Είναι ηλίου φαεινότερο πώς η πολιτική της Αγκυρας στηρίζεται στο Μοντέλο της Κύπρου,όπου η Τουρκία εισέβαλε στο νησί επειδή «κινδύνευε» η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα.Επενέβη και κατέχει από το 1974 και εντεύθεν εδάφη της Κύπρου για να «προστατεύσει» τους Τουρκοκύπριους. Και  στα πλαίσια αυτά της «προστασίας» ζητά τώρα την αναγνώριση  χωριστού κράτους, μέσα στα όρια της περιοχής, που κατέχει παράνομα και διά της ισχύος στο νησί. Και  όπως γράφει ο Κώστας Βενιζέλος στο slpress.gr, το «τι θέλει η Τουρκία είναι πρόδηλο και αφορά τις γεωπολιτικές επιδιώξεις της στην ευρύτερη περιοχή, χρησιμοποιώντας την Κύπρο ως βάση και ορμητήριο». ‘Αραγε, θα ξυπνήσει κάποτε να δράσει το υπνώττον Αθηνοκεντρικό κράτος μας;

2. Προτάσεις για μια εθνική και Οικονομική  Ανασύνταξη της Θράκης.

1.Σιδηροδρομική σύνδεση μέσω Βουλγαρίας με τις χώρες της Ουκρανίας και Γεωργίας, κλπ.

2.Επέκταση και ενίσχυση του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης και δημιουργία δικτύου ελικοδρομίων στις μεγαλύτερες επαρχίες της Θράκης, αλλά και στην Σαμοθράκη.

3.Σύνταξη του Κτηματολογίου Θράκης και υποχρεωτικός Ποτιστικός Αναδασμός πού θα ορθολογικοποιήσει την  ανάπτυξη της περιοχής, οριοθετώντας Αγροτικές, Βιομηχανικές, Τουριστικές και Πολιτιστικές Ζώνες.

4.Για να υλοποιηθεί η απαραίτητη Δημογραφική πολιτική είναι αναγκαίο να διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι, και υπάρχουν τρόποι γι αυτό.

5.Οποιος εγκαταλείπει την περιοχή της Θράκης, να αποζημιώνεται, βάσει νόμου, για την περιουσία του, πού εν συνεχεία θα μεταβιβάζεται σε ακτήμονες πού μένουν μόνιμα εκεί.

6.Παροχή ισχυρών κινήτρων (δωρεάν χορήγησης οικίας, γεωργικών κτημάτων, κλπ),για να εγκατασταθούν) στην Θράκη, νέα ζευγάρια,Βορειοηπειρώτες,πολύτεκνοι,ομογενείς παλινοστούντες από τις πρώην Ανατολικές χώρες (όπως τώρα με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας),ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, κλπ.Φυσικά, βασικός χορηγός θα είναι και η Εκκλησία.

Να επαναλειτουργήσουν οι κανόνες πού ίσχυαν για την εγκατάσταση των παλλινοστούντων στην Θράκη, οι περισσότεροι των οποίων είχαν λάβει την κρατική βοήθεια, αλλά έχουν αποχωρήσει οριστικά από την περιοχή, διαμένοντας σε άλλες περιοχές και σε πολλές περιπτώσεις εκτός Ελλάδας.Φυσικά θα υπάρξουν Τουρκικές αντιδράσεις με το «πληθυσμιακό γέμισμα» της Θράκης, με ΄Ελληνες αποδήμους, όπως έγινε, ανεπιτυχώς, όμως, στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν, με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, χιλιάδες Ελληνες ομογενείς μας, θέλησαν να επιστρέψουν και να εγκατασταθούν στην Θράκη.Γύρισαν λιγοστοί, όμως, με την  σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας και με την πίεση των ΗΠΑ, η τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και  με ΥΠΕΞ τον Αντώνη Σαμαρά, περιδεής και άρον-άρον, ματαίωσε το σημαντικό αυτό Σχέδιο «Παλλινόστησης».Η δε μεταχείριση ,όσων ομογενών μας επετράπη η μετεγκατάσταση στην Θράκη, ήταν απαράδεκτη. Σπατάλες, υπερκοστολογήσεις έργων, ανύπαρκτες βασικές υποδομές  (οδοποιία. ύδρευση, αποχέτευση, κλπ).Αποτέλεσμα; Πολλοί έφυγαν από την Θράκη. Θυμάμαι, μάλιστα, ένα γέροντα Ελληνοπόντιο, που μου διηγείτο, την περιπέτεια μιας οικογένειας ομογενών μας από την Σοβιετική Ενωση, όταν πατέρας με τους (13) γιούς του, εκλιπαρούσε για μια εργασία, τουλάχιστον,για ένα από παιδιά του, αλλά όλοι του ζητούσαν να ενταχθεί πρώτα σε πολιτικό κόμμα, γιατί προφανώς (14) ψήφοι, από την οικογένειά του, μετρούσαν, μόνο, για τους εκεί πολιτικούς. Ομως ,ο Πόντιος πατέρας δεν «προσκύνησε».Καμμία δε, κοινωνική υπηρεσία δεν μερίμνησε.Μετά από μερικούς μήνες, σχεδόν επαιτείας, έστω και για μια θέση εργασίας, τελικά αποφάσισαν πατέρας και οι (13) γιοί του, να μεταναστεύσουν στην Γερμανία.Αυτοί οι (14) Ελληνες, που θα μπορούσαν να εργαστούν, να δημιουργήσουν  οικογένειες εδώ στην πατρίδα τους και να προσφέρουν στην Θράκη, όμως, η Ελληνική Πολιτεία τους ανάγκασε να πάνε σε άλλες χώρες.

7.Οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Θράκης, όπου ζούν οι Πομάκοι,γιατί έτσι θα βγουν από την φτώχεια και την κοινωνική απομόνωσή τους, έτσι δε οι Νέοι, να ξαναγυρίσουν, βρίσκοντας δουλειά και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να δημιουργήσουν οικογένεια.

 8.Παρά τις αναμενόμενες αντιδράσεις των Βρυξελλών, απαιτείται να υπάρξει η θεσμοθέτηση ενός ειδικού φορολογικού καθεστώτος στην Θράκη, με σχεδόν μηδενική φορολόγηση, για όσους διαμένουν μόνιμα και εργάζονται εκεί.Οι ρήτρες απαλλαγής από την υποχρεωτική εφαρμογή όλων των πολιτικών της ΕΕ (στην περίπτωσή μας η μειωμένη φορολογία σε Γεωγραφική περιφέρεια της Ελλάδας)μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τις Βρυξέλλες.

Χρειάζεται προς τούτο επιδέξια διπλωματική πολιτική,όχι ,όπως μέχρι σήμερα,συνήθως, φοβικά και με «σκυμμένο κεφάλι».Η Θράκη να γίνει περιοχή πολύ χαμηλής φορολόγησης για αυτές τις επιχειρήσεις πού θα εγκατασταθούν είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα είτε από την ΕΕ. Ρωσία, κλπ .Επί πλέον, ειδικά κίνητρα για επιστροφή χιλιάδων Ελληνικών ΜμΕ (Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων)από Βουλγαρία, κλπ, ως και αλλαγή του Νόμου πού επιτρέπει τις εικονικές μετεγκαταστάσεις επιχειρήσεων στις χώρες της Βαλκανικής, εκμεταλλευόμενες τά «παραθυράκια» αυτού του Νόμου.  Επίσης, δραστική μείωση ΦΠΑ στην Θράκη για τα βασικά είδη διατροφής, φάρμακα και υπηρεσίες Υγείας.

Ετσι θα περιοριστεί η εβδομαδιαία μετάβαση των Θρακιωτών αλλά και άλλων Ελλήνων, για φθηνές προμήθειες από την Αδριανούπολη, κλπ. Γιατί έτσι θα υπάρξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για την Θράκη, ωθώντας τους χιλιάδες νέους μας πού έφυγαν στο εξωτερικό για να ζήσουν καλύτερα,να  μην ξαναγυρίσουν.

9.Δημιουργία μεγάλων Μουσείων στις έδρες των Νομών.

9Α. Βελτίωση των τουριστικών υποδομών, με την κατασκευή μαρινών(πχ.Σαμοθράκη),και αξιοποίηση των Ιαματικών  πηγών(Τραϊανούπολης,Σαμοθράκης,Θερμών,Ποταμιάς,Σπήλαιου Μαρώνειας, κλπ).

10.Δημιουργία πρόσθετης πολιτιστικής υποδομής με την κατασκευή Μικρών Μουσείων και Βιβλιοθηκών,ανάδειξη Αρχαιολογικών και Βυζαντινών Χώρων(Αβδυρα,Μαρώνεια,Διδυμό τειχο,κλπ),Οικισμών φυσικού κάλλους,κλπ

11. Iδρυση στον Εβρο της Ακαδημίας του  Λιμενικού Σώματος.

12.Μεταφορά μέρους της ΣΣΕ (Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων),το 4ο έτος,στην Αλεξανδρούπολη, για να λειτουργήσει

ως ηθική προμετωπίδα της Ελληνικής Αμυνας επί του Εβρου και του Αιγαίου.

13.Μεταφορά(μετεγκατάσταση) δύο (2),τουλάχιστον, Υπουργείων (πχ,Ανάπτυξης και Μεταφορών),στην Θράκη.

14.Αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού στην περιοχή Περάματος του Εβρου, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.Επίσης,πρέπει να αρχίσουν γεωλογικές έρευνες από το ΑΙΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ),για την ύπαρξη σπανίων γαιών, κλπ.Ο ορυκτός πλούτος της Θράκης μας περιμένει!…

15.Εκσυγχρονισμός και επέκταση του Σιδηροδρομικού Δικτύου  Θεσσαλονίκης-Ορμενίου.

16.Σιδηροδρομική σύνδεση μέσω Βουλγαρίας με τις χώρες Ουκρανία,Γεωργία,κλπ.

17.Ανάπτυξη του Αγροτουρισμού με συνεργασία της Περιφέρειας,των Δήμων,Αγροτικών φορέων και Συνεταιρισμών και το Υπουργείο Τουρισμού  και τον ΕΟΤ,  αξιοποιώντας την μεγάλη ποικιλία και μοναδική ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων.

18.Η πρωτογενής παραγωγή (Μεσογειακή διατροφή),και οι υπηρεσίες(Τουρισμός και Εμπό ριο),τώρα πού αποκτούμε, με τά εκτελούμενα διασυνοριακά έργα,ενδοχώρα,προς Βορράν, είναι τομείς πού πρέπει να μελετηθούν επισταμένα.

19.Τό έγκλημα για την ΕΒΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης)πρέπει να σταματήσει.Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να είναι σοβαρά ελλειμματική στην ζάχαρη.Οι εγκληματικές πολιτικές των προηγούμενων κυβέρνήσεων,πού διέλυσαν τά εργοστάσια ζάχαρης,κατ εντολήν των Βρυξελλών,για να βοηθηθούν οι νεοεντασσόμενες, τότε, χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ, αυξάνοντας την δική τους παραγωγή ζάχαρης,είναι αποτρόπαια πράξη κατά της Εθνικής Οικονομίας.Η καλλιέργεια ζαχαρότευτλων πού ευνοείται ιδιαίτερα από τις εδαφοκλιματολογικές συνθήκες σε Θράκη και Μακεδονία πρέπει να ξαναρχίσει,τά δε 5 λεηλατηθέντα εργοστάσια ζάχαρης,με πρώτο αυτό της Ορεστειάδας,πρέπει να επαναλειτουργήσουν,οι δε χιλιάδες αγρότες μας να ξανακαλλιεργήσουν ζαχαρότευτλα και η χώρα μας να ξαναγίνει όχι μόνο αυτάρκης αλλά και σημαντικός εξαγωγέας ζάχαρης.Ετσι θά σταματήσουν οι εισαγω γές ζάχαρης από την Γερμανία,η οποία την εισάγει με την σειρά της από φτωχές χώρες με αποικιοκρατικούς όρους.

20 .Η Πολιτεία πρέπει να είναι αρωγός πάντοτε των ψαράδων μας,ιδιαίτερα του Εβρου.Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αναλάβει και τον ρόλο του φρουρού των Ελληνικών συνόρων με την Τουρκία,αφού γνωρίζουν κάθε σπιθαμή γής  από την Ελληνική πλευρά του ποταμού, πού λόγω των πολλών καναλιών, νησίδων και λιμνοθαλασσών,είναι δύσκολο να ελεχθεί από τους Ελληνες Μεθοριακούς φρουρούς.Δέν είναι δυνατόν,ενώ ψαρεύουν στην Ελληνική πλευρά του ποταμού να αφήνονται απροστάτευτοι στις επιθέσεις Τούρκων στρατιωτών και νά  κατάσχονται τά πλοία τους, να τρέχουν με δικηγόρους στα δικαστήρια της Τουρκίας για να  τά πάρουν πίσω.Χρειάζεται να ενισχυθούν σημαντικά οι  περιπολίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού.

Οσον αφορά δε τους Τούρκους ψαράδες στο Αιγαίο αυτό αποτελεί καθημερινό πρόβλημα,αφού οι Τουρκικές τράτες αλλά και τά ψαράδικα-μαμμούθ πού με τον τρόπο πού ψαρεύουν,καταστρέφουν τον θαλάσσιο πλούτο του Αιγαίου αλλά και μέσα στα χωρικά νερά μας,υπό την προστασία τών τεράστιων και εξοπλισμένων τουρκικών περιπολικών σε σύγκριση με τά λιγοστά και απλά δικά μας περιπολικά.Γι αυτό χρειάζεται να καλυφθούν όλες οι θάλασσές μας με αρκετά σύγχρονα ευμεγέθη περιπολικά έναντι των καθημερινών θρασύτατων προκλήσεων των γειτόνων μας.Οι πυροβολισμοί,οι «ναυμαχίες» και οι απειλές τους στους ψαράδες μας,πού αποτελούν μέρος μιάς ευρύτερης Τουρκικής πολιτικής «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου, πρέπει, επιτέλους, να απαντηθούν δυναμικά.

21.Η οικολογική αξία όλης της Ορεινής Θράκης πρέπει να διαφυλαχθεί.Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στό Δάσος της Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου με την κοιλάδα τους και να επανακάμψει από την πρόσφατη πολυήμερη πυρκαγιά.

Επίσης να ενισχυθεί ο Φορέας Διαχείρισης της περιοχής  να είναι πανέτοιμος για όλες τις εποχές,με ιδιαίτερη έμφαση τους χειμερινούς μήνες (περίοδος απαγόρευσης του κυνηγιού),άνοιξη(περίοδος αναπαραγωγής)και καλοκαίρι(αντιπυρική περίοδος).Επίσης,η ανεξέλεγκτη συλλογή βοτάνων στα βουνά της Θράκης,πού διαπράττεται μια διαρκής λεηλασία  (ακόμη και με κοντέϊνερς μεταφέρουν την «λεία τους» στην Γερμανία κάποιοι επαγγελματίες «τουρίστες») πρέπει να λάβει τέλος,με την αυστηρά επιτήρηση του ορεινού αυτού όγκου.

22.Τό υπέδαφος της Θράκης είναι προικισμένο με πλούσια αποθέματα γεωθερμίας.Είναι μεγάλη ευκαιρία να μεγιστοποιηθεί ο τομέας των θερμοκηπίων,αφού η άφθονη γεωθερμία της περιοχής θα λύσει στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς το δυσκολώτερο πρόβλημά τους: το ενεργειακό κόστος. Τό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ενέργειας και η Περιφέρεια, οφείλουν να δράσουν συντονισμένα και με όραμα.Μήν περιμένουν να  ξεπουλήσει τα πάντα το ΤΑΙΠΕΔ των Δανειστών.Ετσι,θα μείνουν ιδιαίτερα, οι νέοι στον τόπο τους και να προσελκυσθούν και άλλοι να επιστρέψουν.Ο τομέας των Θερμοκηπιακών εκμεταλλεύσεων αποτελεί ένα δυναμικό «χρυσωρυχείο».Είναι στο χέρι μας !…

23.Επαναχάραξη τού «Καλλικράτη»,όσον αφορά την Διοικητική διαίρεση της Θράκης,με κύριο πρόβλημα,την άκριτη συνένωση,ακραιφνώς,Μουσουλμανικών χωριών,κωμοπόλεων, κλπ,με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «συμπαγείς Μουσουλμανικές Αυτοδιοικήσεις», εντός της Θρακικής Επικράτειας,διευκολύνοντας,έτσι,την  υπονομευτική δράση της Τουρκίας.

Ο Νόμος Ραγκούση πού θέσπισε τον διευκολύνει τις Τουρκικές επιδιώξεις στην Θράκη,αφού ενοποιεί άκριτα Δήμους στους οποίους περιέρχεται η πλειοψηφία στην Μουσουλμανική Μειονότητα και διασφαλίζει σε αυτή πολύ σημαντική εδαφική συνοχή και Διοικητική Αυτονομία.Οφειλαν οι κυβερνώντες να διαθέτουν στοιχειώδη διορατικότητα,προνοητικότητα και έντονο συναίσθημα αυτοπροστασίας και να απέφευγαν επικίνδυνους πειραματισμούς σε περιοχές ιδιαίτερα κρίσιμες και πού θα έχουν  αυτοκαταστροφικές συνέπειες.Γιατί θέτει υπό Μουσουλμανική Διοίκηση Ελληνικά Χριστιανικά Χωριά και παρέχει Περιφερειακές Αρμοδιότητες πού διευκολύνουν την Αυτονομιστική προπαγάνδα.Απαιτείται άμεσα να επανεξεταστεί  η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην Θράκη και να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις και προσαρμογές.

24.Οσον αφορά την πάλαι ποτέ κραταιά ΕΤΒΑ,από πολύτιμη Τράπεζα επενδύσεων,έχει καταλήξει,«πλασιέ» του Μνημονιακού ΤΑΙΠΕΔ,αφού την κατάντησαν,μια απλή εταιρεία διαχείρισης ακινήτων,προφανώς των εργοστασίων πού έχουν βάλει λουκέτο.τό δε,παρανοϊκό της υπόθεσης,είναι ότι,παρά το γεγονός ότι έχει ιδρύσει 25 ΒΙ.ΠΕ,ανά την  χώρα,εν τούτοις, συνεχίζει να δημιουργεί καινούργιες.Γιατί άραγε;

25.Επανίδρυση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας(με απόσπασή της από την Τράπεζα Πειραιώς,πού παράνομα την απέκτησε),αλλά και δημιουργία Τοπικών Αναπτυξιακών Τραπεζών,για την Ανασύνταξη της Πρωτογενούς και Δευτερογενούς παραγωγής,των ΜμΕ (Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων),Σύγχρονων Αγροτικών Συνεταιρισμών,Νέων Αγροτών, κλπ.

26.Ιδρυση ανά Περιφέρεια,κλπ,Γεωργικών Σχολείων,όπου θα διδάσκονται,σε πειραματικά Γεωργικά Σχολεία,οι αγρότες μας,την σύγχρονη γεωπονική τεχνική,αλλά και τις απαιτούμε νέες καλλιεργητικές γνώσεις,των κατά περιοχή, ειδικά,καλλιεργούμενων αγροτικών  ζωνών, κλπ.Τονίζουμε ότι στήν Γαλλία,το ποσοστό των αγροτών πού παρακολουθούν αυτά τά Γεωργικά Σχολεία φτάνει το 90%,ενώ στην Ελλάδα μόνο το 6% !…

27.Επανακαθορισμός της Ανώτερης Γεωργικής εκπαίδευσης.Νά εκπαιδεύονται,νέοι άνθρωποι,είτε στην γεωργία είτε στην κτηνοτροφία,κλπ,στις ιδιαίτερες καλλιέργειες,πού ευνοούνται,εδαφοκλιματολογικά τοπικά,σε κάθε περιοχή.Είναι φαιδρό,σε Νομό της Μακεδονίας να λειτουργεί Δημόσια Σχολή γραμματέων και χειριστών Η/Υ,την ίδια ώρα,πού λείπουν ειδικότητες στην ίδια περιοχή,πού να εμπλακούν με τις σημαντικές αγροτοκαλλιέργειες , πού αυτές τον Νομό. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει πανελλαδικά.

28.Ιδρυση σύγχρονων Συνεταιρισμών,πού να ενσωματώνουν,πέρα από τους κατ επάγγελμα αγρότες,επιστήμονες χημικούς,ειδικούς γεωπόνους και κτηνιάτρους,ειδικούς εμπορίας και εξαγωγών,κλπ,για να μπορέσουν να.Τό κράτος να περιορισθεί στον εποπτικό και ελεγκτικό του ρόλο.Ο ισχύων Νόμος περί Συνεταιρισμών πρέπει να αλλάξει. Δέν είναι δυνατόν να μπορούν ιδιώτες να γίνονται μέτοχοι Συνεταιρισμών,μέχρι του 35% του κεφαλαίου τους.Υπάρχει,κατ αρχάς,.

Ένα σημαντικό θέμα έχει προκύψει με τά αποκαλούμενα ,καθώς οι Δανειολήπτες τους,δεν έχουν την δυνατότητα αποπληρωμής,με αποτέλεσμα να κινδυνεύ ουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους.

Τά χορηγήθηκαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου,αλλά σημαντικό μέρος τους δεν μπορεί να καλυφτεί από τους Δανειολήπτες,,μετά την οικονομική κρίση πού τους έπληξε το 2010  και μετά.

Η Ελληνική πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει με ευαισθησία το πρόβλημα,συνυπολογίζοντας και την παράμετρο της Τουρκικής οικονομικής διείσδυσης στην Θράκη,γιατί αλλιώς,οι Ελληνες παλιννοστούντες θά αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Θράκη,αναζητώντας καλύτερη τύχη αλλού.

35.Ο  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβη πρόσφατα στην Θράκη για να συμπαρασταθεί στους στρατιώτες και  στους εθνοφύλακες στον Εβρο.Μοίρασε,μάλιστα και Κενές Διαθήκες(βιβλιαράκια) στους μαχητές μας.Νομίζουμε ότι θα βοηθούσε περισσότερο τους μαχητές αυτούς,αν είχε αναγγείλει ότι η Εκκλησία θα διαθέσει μερικά εκατομμύρια ευρώ,για προμήθεια υλικών και  4—5 ταχυπλόων σκαφών για τον Εβρο και το Αιγαίο.

36.Νά λειτουργήσουν σωστά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και οι Ελεγκτικές και Φορολογικές Αρχές για την πάταξη της φοροδιαφυγής,της ασύδοτης παρανομίας του παρακράτους του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής(μόνο για πληρωμές πρακτόρων το Τουρκικό Προξενείο διαθέτει στην Θράκη περί τά 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως)και του Λαθρεμπο ρίου.Να εφαρμοσθούν,επί τέλους,οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας για όλους τους Ελληνες πολίτες αλλά  και στους με την λεοντή του διπλωμάτη, Τούρκους υπαλλήλους του Προξενείου.

37.Απαιτείται,επομένως,να κινητοποιηθούμε όλοι οι Ελληνες με όλες μας τις Δυνάμεις για να καταστήσουμε την Μεθοριακή γραμμή του Εβρου,απόρθητη,απέναντι σε κάθε επιβουλή και την Θράκη για τους κατοίκους της,πηγή Δύναμης,Πλούτου και Ευημερίας,γιατί το αξίζουν.

The post Ολοκληρωμένες Προτάσεις για την Εθνική και Οικονομική  Ανάταξη της Θράκης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
εθνικη, ελλαδα, κυπρος, βενιζελος, νέα, ηπα, σαμαρας, ενωση, βρυξέλλες, ρωσία, μμε, ΦΠΑ, αδριανούπολη, σσε, αλεξανδρουπολη, εβζ, αιγαιο, δραση, ραγκουσης, τραπεζες, εταιρεία, ιδρυση, σχολεια, εθνικη τραπεζα, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, θεσσαλονικη, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, μεταναστευση στην αυστραλια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, γαλλια, υπουργειο δικαιοσυνης, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, τραπεζα κυπρου, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, προξενειο ρωσιας, οικονομικη κριση, χωρες, ρωσία, αυστραλια, βουλγαρια, γερμανια, δουλεια, εβζ, εοτ, εργασια, ζαχαρη, ηθικη, ηπα, θεμα, θρακη, κυπρου, κωνσταντινουπολη, μμε, νησι, ουκρανια, πειραιως, σαμοθρακη, σσε, τυχη, φτωχεια, ωρα, αδριανούπολη, απλα, βοηθεια, βουνα, βρυξέλλες, γεγονος, γεωπονικη, γεωργια, γεωθερμια, γινει, γινονται, γλωσσα, δυνατοτητα, δυστυχως, δικη, δοθει, διδυμο, δυναμικο, εγινε, εγγυηση, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκκλησια, εργα, εποχες, ερντογαν, ερευνες, εταιρεία, ετβα, ετος, ζευγαρια, ζητα, ζωνες, ιδια, ιδρυση, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, κυβερνηση, κομμα, λουκετο, μεριμνα, μηνες, μειωση, νεες θεσεις εργασιας, νομοι, παντα, οικογενεια, ορια, οραμα, παιδια, περιβαλλον, ποιοτητα, πλοια, πολιτεια, πομακοι, κτηνοτροφια, ρολο, συγκεκριμενα, συνταξη, σειρα, σοβιετικη ενωση, σχεδιο, ταυτοτητα, τουρκια, υδρευση, φαρμακα, φυσικα, φτανει, φορολογια, εφαρμογη, ειδη, ενωση, γνωσεις, ηγετες, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κοιλαδα, κωνσταντινου, κωστας, ορυκτος πλουτος, ποντιος, τραπεζα, θαλασσες, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα