Ασύλληπτες καταγγελίες για τα κριτήρια καταβολής προκαταβολών εφάπαξ από το ΜΤΑ!

Με ανακοίνωση του το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών ασκεί δριμύτατη κριτική σε προβλέψεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ και καταγγέλει ασύλληπτα γεγονότα που έχουν να κάνουν με τα «κριτήρια» τα οποία επελέγησαν για την έγκριση καταβολής προκαταβολών εφάπαξ από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση:

Το μέλη του ΠΑ.Σ.Ε.Σ., έκπληκτα ανάγνωσαν το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που έχει τεθεί για διαβούλευση και αναγκαστικά θα τοποθετηθεί αναλυτικά το σωματείο μας με σειρά ανακοινώσεων επί συγκεκριμένων «προκλητικών» άρθρων του νομοσχεδίου.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωσή

μας θα ασχοληθούμε με την ίδρυση των ΕΛΠΣΞ και ΕΛΠΠΑ, δηλαδή ειδικών λογαριασμών του ΜΤΣ και ΜΤΑ.

Ζητούν λοιπόν να υπάρξει κράτηση στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς-Κοινών Σωμάτων και Πολεμικής Αεροπορίας της τάξεως του μηδέν κόμμα τρία τοις εκατό (0,3%) επί του εκάστοτε μισθολογικού κλιμακίου.

Αναρωτιούνται λοιπόν τα μέλη μας:

1.   Ποιοι αποφάσισαν ότι υφίσταται ανάγκη δημιουργίας των εν λόγω ειδικών λογαριασμών; Ρωτήσανε κάποιον φορέα εκπροσώπησής στρατιωτικών και μάλιστα εν ενεργεία στρατιωτικών αφού αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν; Αν ΝΑΙ, θα θέλαμε πολύ να μας τον ονοματίσουνε ώστε όλοι μας να μάθουμε ποιος είναι αυτός.

2.    Ποιοι και με ποιο δικαίωμα εισηγήθηκαν – αποφάσισαν ότι θα πρέπει να γίνουν κρατήσεις από τους εν ενεργεία στρατιωτικούς; Πως πήραν τέτοια πρωτοβουλία με ΞΕΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ;  Τα λεφτά των εν ενεργεία στρατιωτικών ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!!! ΚΟΥΜΑΝΤΟ μπορούν να κάνουν στις τσέπες και στα πορτοφόλια τους, όχι στις δικές μας τσέπες και στους δικούς μας μισθούς.

3.    Αν θέλουν οι διοικήσεις των ΜΤΣ-ΜΤΑ να αφήσουν έργο, ας κοιτάξουν να μην επαναληφθούν τα όσα «απίστευτα» έγιναν έξω από το κτήριο του ΜΤΑ στη 1-11-2022. Παρεμπιπτόντως, θα απαντήσει κάποιος επίσημα από το ΜΤΑ στα ερωτήματα που έθεσαν δημόσια τα μέλη του ΠΑ.Σ.Ε.Σ. για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε τότε για την «αίτηση προκαταβολής εφάπαξ» και συγκεκριμένα:

Είναι αληθές ή όχι, αυτό που ακούστηκε πως τελικά μόνο όσοι κατέθεσαν με φυσική παρουσία τα χαρτιά τους θα πάρουν προκαταβολή εφάπαξ; Δυστυχώς, μας λένε, αν ισχύει κάτι τέτοιο:α. Γιατί δεν μας ενημέρωσαν εγκαίρως, ότι δεν θα γίνουν δεκτές αιτήσεις που θα σταλθούν με αλληλογραφία – courier, για να μην ταλαιπωρούμαστε ούτε να μπαίνουμε σε άσκοπα έξοδα;β. Είναι λογικό στον 21 αιώνα που διανύουμε, να μην υπάρχει αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνει η τεχνολογία τη στιγμή που πολύ πιο δύσκολα θέματα, τακτοποιούνται από το σπίτι μας ψηφιακά;γ. Μήπως για κάποιο λόγο γίνονται όλα αυτά; Μήπως, γιατί για κάποιους στα κέντρα αποφάσεων, «Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα» και εν τέλει μέριμνα υπάρχει μόνο για όσους υπηρετούν στις μονάδες της Αττικής ενώ όσοι «φυλάνε Θερμοπύλες» στα νησιά και την παραμεθόριο, απλά είναι για άλλη μια φορά «άτυχα παιδιά»;Είναι αληθές ή όχι, ότι μόνο οι πρώτοι 300 που αιτήθηκαν θα πάρουν τα λεφτά χωρίς να υπάρχει κάποιο άλλο κοινωνικό ή εισοδηματικό κριτήριο;Είναι αληθές ή όχι, πως παλαιότερα, όσοι συμπλήρωναν το 20 έτος υπηρεσίας τους γνώριζαν πως εφόσον αιτηθούν προκαταβολής εφάπαξ, αυτή θα υλοποιηθεί άμεσα; Αν ναι, τώρα, που υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανέχεια στους στρατιωτικούς γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη μέριμνα; Στην τελική, είναι και προς το συμφέρον των μετοχικών μας ταμείων, να χορηγούν έντοκα αυτές τις προκαταβολές.

Τα λεφτά των εν ενεργεία στρατιωτικών θα πρέπει κάποιοι κύριοι/κυρίες να καταλάβουν ή ακόμα χειρότερο να θυμηθούν (γιατί μάλλον πολύ γρήγορα το ξέχασαν), ότι βγαίνουν με πολύ ιδρώτα. Αντί να συστρατεύονταν οι διοικήσεις των ΜΤΣ-ΜΤΑ με το δίκαιο αίτημα των εν ενεργεία στρατιωτικών για εφάπαξ εισφορά και σε αυτούς των 600ευρώ «ποιούσαν την νήσσαν» όλο αυτό το διάστημα και έρχονται τώρα να συμ-πράξουν εμμέσως πλην σαφώς και σε περικοπές από πάνω των μισθών των εν ενεργεία στρατιωτικών;

Το ΠΑ.Σ.Ε.Σ. επ΄ ουδενί και για κανέναν λόγο, δεν δέχεται την περικοπή ούτε ενός λεπτού του ευρώ (0,01€) από τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.  Ίσα ίσα μάλιστα, διεκδικεί με θέρμη την επιστροφή 13ου-14ου μισθού, αναγνώριση «βαρέων και ανθυγιεινών» σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ και επιτέλους αυξήσεις στους μισθούς των στρατιωτικών.

The post Ασύλληπτες καταγγελίες για τα κριτήρια καταβολής προκαταβολών εφάπαξ από το ΜΤΑ! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα