«Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται» δήλωσε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται» ,δήλωσε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Κάποια στιγμή η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει όμως να αποφασίσει αν όσα λέει θα ακολουθούνται από πράξεις ή απλά θα κάνει δηλώσεις που θα ικανοποιούν το εξωτερικό και πράξεις που θα ικανοποιούν το εσωτερικό.

Η αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να περάσει από τη Βουλή τα μνημόνια της συμφωνίας -ένα από τα οποία έχει να κάνει με την άμυνα- αφαιρεί ισχύ

από τη χώρα για να απαιτήσει την απόλυτη εφαρμογή της από τη γειτονική χώρα. Η κυβέρνηση άφησε να περάσουν 2 χρόνια με τον Ζάεφ και τώρα κάποιοι «ανησυχούν για την επιστροφή του VMRO» . Αυτά είναι ερασιτεχνισμοί.

Τι δήλωσε ο Ν.Δένδιας μετά από τη συνάντηση του με τον Σέρβο ομόλογο του;

Ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε πως «pacta sunt servanda», οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και πως η Ελλάδα προσβλέπει στην πλήρη και πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σημασία ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είπε πως αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος μπροστά τους και σε αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα θα συνεχίσει να παρέχει τη βοήθεια, να καταβάλλει προσπάθειες, να εργάζεται.

The post «Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται» δήλωσε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας για τη συμφωνία των Πρεσπών appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, Πρεσπών,ypex nikos dendias, prespon