Οι ΗΠΑ ενέκριναν πακέτο υποστήριξης των ελικοπτέρων S-70 (Seahawk) του ΠΝ αξίας 162,07 εκατομμυρίων δολαρίων

Απόφαση πολύ σημαντικότερη από τις διθυραμβικές αγορές του μέλλοντος με τις οποίες έχει «φλομώσει» η κυβέρνηση την κοινή γνώμη, από τις ΗΠΑ!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε πακέτο «υποστήριξης και συντήρησης ελικοπτέρων S-70 με εκτιμώμενο κόστος 162,07 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση ειδοποιώντας το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή πώληση . Ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό της έγκρισης αλλά και τα όσα λέγονται περί εργολάβου που θα αναλάβει το έργο της συντήρησης. Επειδή μόλις χθες αναφερθήκαμε σε προβλήματα που έχουν αναφερθεί

στη συντήρηση των ελικοπτέρων του ΠΝ , θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα αναλάβει τη δουλειά και αν θα εξετάσει έστω η ελληνική κυβέρνηση το ενδεχόμενο να αποκτήσει ξανά η Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού τις δυνατότητες που είχε για να συντηρεί τα ελικόπτερα της.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «η  κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε  περαιτέρω υποστήριξη  ελικοπτέρων S-70 συμπεριλαμβανομένων: ανταλλακτικών, εξαρτημάτων για την υποστήριξη ελικοπτέρων S-70B/S-70B6. Σε αυτά περιλαμβάνονται  και αναβαθμίσεις του συστήματος αποστολής των ελικοπτέρων».

Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος είναι 162,07 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Στέητ Ντιπάρτμεντ «αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη.
Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές παρέχοντας μια αποτελεσματική μαχητική αποτρεπτική ικανότητα για την προστασία των θαλάσσιων συμφερόντων και των υποδομών για την υποστήριξη της στρατηγικής της θέσης στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Η συνεχής υποστήριξη και διατήρηση του υπάρχοντος στόλου ελικοπτέρων S-70 της Ελλάδας ενισχύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη θάλασσα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συμβάλλει στην ασφάλεια και τους στρατηγικούς στόχους του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ελλάδα συμβάλλει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, καθώς και στις θαλάσσιες προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της πειρατείας και εκτελεί ανεκτίμητες λειτουργίες Έρευνας και Διάσωσης (SAR) στην περιοχή. Η Ελλάδα δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτόν τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις της.
Η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και υποστήριξης δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή.

Ο κύριος ανάδοχος θα είναι η Lockheed Martin, Bethesda, MD. Δεν έχουν προταθεί γνωστές συμφωνίες αντισταθμιστικών σε σχέση με αυτήν την πιθανή πώληση.

Η υλοποίηση αυτής της πώλησης δεν θα απαιτήσει την ανάθεση προσωπικού της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά θα απαιτήσει έναν (1) αντιπρόσωπο εργολάβο,  στην Ελλάδα για να συνεχίσει την υποστήριξη  του S-70B/S.
Δεν θα υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση στην αμυντική ετοιμότητα των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα αυτής της προτεινόμενης πώλησης».

The post Οι ΗΠΑ ενέκριναν πακέτο υποστήριξης των ελικοπτέρων S-70 (Seahawk) του ΠΝ αξίας 162,07 εκατομμυρίων δολαρίων appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα