Οι «έπαινοι» του Μ.Σχοινά για το Κατάρ προκαλούν σχόλια που η Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν δεν σχολίασε

Μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού αφήνουν αιχμές για τον αντιπρόεδρο της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά, σχετικά με τα επαινεταικά του σχόλια για το Κατάρ.

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,  δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον  Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής, μεταδίδει το Politico.

Ο κ.Σχοινάς έχει επικριθεί από τους

ευρωβουλευτές για τα tweet του σχετικά με το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Στις δημόσιες τοποθετήσεις του υποστήριζε πως το Κατάρ έχει κάνει «σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση».

Συμμετείχε δε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την άρση των απαιτήσεων βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο, η οποία θα αίρει την βίζα για τους πολίτες του Κατάρ που ταξιδεύουν στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για τουρισμό, οικογενειακούς λόγους, κλπ.

Η ψηφοφορία για το σχέδιο αυτό επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, αλλά δύο πηγές του κοινοβουλίου είπαν στο Politico ότι πιθανότατα η ψηφοφορία θα ανακληθεί και αντ’ αυτού, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στο στάδιο της επιτροπής.

Λίγο μετά το ρεπορτάζ του Politico, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα επιβεβαίωσε επισήμως ότι η πρόταση για χορήγηση απαλλαγής από τη βίζα για τους πολίτες του Κατάρ επιστρέφει στην επιτροπή.

Πάντως ο  εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπερασπίστηκε την παρουσία του Σχoινά στο Κατάρ: «Ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον αθλητισμό, ο Μαργαρίτης Σχοινάς προσκλήθηκε στην έναρξη του Μουντιάλ 2022 μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ που ήταν επίσης παρόντες», ανέφερε σε δήλωσή του.

The post Οι «έπαινοι» του Μ.Σχοινά για το Κατάρ προκαλούν σχόλια που η Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν δεν σχολίασε appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα