Οι ειδικοί μιλούν και φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση

Τίποτα δεν “βγαίνει” στην κυβέρνηση στην πολιτική της στο θέμα του κορονοϊού. Από τον περασμένο Νοέμβριο ,όταν αποφάσισε το τελευταίο λοκ ντάουν δείχνει να λαμβάνει πάντα αποφάσεις σε λάθος στιγμή. Έκλεισε τη χώρα με εκατοντάδες κρούσματα στο πιο μακρόχρονο και αναποτελεσματικό λοκ ντάουν της Ευρώπης και την άνοιξε με χιλιάδες κρούσματα. Έστειλε το μήνυμα να βγουν οι μάσκες την ίδια ημέρα που καλούσε σε επείγουσα σύσκεψη για την παραλλαγή Δέλτα. Σ΄ όλη αυτή τη διαδρομή των αντιφάσεων

και των παλινωδιών η κυβέρνηση πάντα έβρισκε άλλους να φταίνε! Κυρίως τους “ειδικούς” και την επιτροπή τους, στην οποία φόρτωνε πάντα τα λάθη. Μόνο που οι ειδικοί άρχισαν να μιλούν, όπως έκανε σήμερα το πρωί στο Open ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Τι είπε:

«Η Επιτροπή κρίνοντας τη κατάσταση της χώρας, κρίνοντας τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και τη μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι συνεχίζουμε να φοράμε τη μάσκα όπως πριν. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν περπατάμε σε εξωτερικό χώρο και δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας. Παρακαλώ παρακολουθήστε τις δηλώσεις της κ. Παπαευαγγέλου. Η Επιτροπή είπε ότι όταν βγαίνω από το σπίτι, όπως παίρνουμε τα κλειδιά μας, παίρνουμε και τη μάσκα μας…Το αν για κάποιον λόγο είδαμε 8στηλους τίτλους ‘πετάμε τις μάσκες’ αυτό δεν το κατανοώ. Δεν έχουμε δώσει εντολή ‘βγάλτε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους…

Μεταφέρθηκε εντελώς λάθος το μήνυμα στην κοινωνία. Τεράστιο λάθος. Η μετάλλαξη είναι εδώ. Ποτέ δεν το είπε η Επιτροπή, ποτέ! Το λέω με σαφήνεια. Η Επιτροπή έδωσε μια μικρή χαλάρωση όταν είσαι σε μια περιοχή χωρίς συγχρωτισμό τότε μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα».

Για τα έκτακτα μέτρα ο κ.Σύψας δεν απέκλεισε τίποτα:

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη.Όλα εξαρτώνται από το αν θα πιεστεί το σύστημα Υγείας. Αν έχουμε 4-5 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι και πιεστεί το σύστημα Υγείας μπορεί να αναγκαστεί η Πολιτεία να πάρει έκτακτα μέτρα».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα, είπε: «Έχουν γίνει πολλές φορές τέτοιες δηλώσεις και τα είδαμε τα αποτελέσματα. Καλό θα ήταν να μην γίνονται τέτοιες δηλώσεις. Θα δούμε λοιπόν».

«Είναι θέμα χρόνου να έρθει το 4ο κύμα στην Ελλάδα. Γύρω στα μέσα Αυγούστου θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Θα φοβόμουν να είμαι ανεμβολίαστος ενώ έρχεται 4ο κύμα. Μου κάνει εντύπωση πώς μερικοί άνθρωποι παίρνουν τεράστιο ρίσκο να μένουν ανεμβολίαστοι. Οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα να εμβολιαστούν, καμία ηλικία δεν είναι άτρωτη».

The post Οι ειδικοί μιλούν και φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα