Ο ΥΠΕΞ στην Ουκρανία

Σε εγκάρδια τηλεφωνική συνομιλία σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα για την επίσκεψή του στη Μαριούπολη, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής ομογένειας και για την πρόθεση της Ελλάδας να ενισχύσει το Γενικό Προξενείο της στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουλέμπα ευχαρίστησε την Ελλάδα για την απόφασή της να μην αποσύρει το προσωπικό της Πρεσβείας της στο Κίεβο, σύμφωνα με σχετική

ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα, ως θέση αρχής, στηρίζει την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών.

Επίσκεψη στο σχολείο εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Σαρτανά

Το 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Σαρτανά επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουκρανία.

Κατά την επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εκπαιδευτικούς, τον πρόεδρο της στρατιωτικο-πολιτικής διοίκησης Σαρτανά και μέλη της ελληνικής κοινότητας των χωριών Σαρτανά και Τσερμαλίκ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Ουκρανία, ο κ. Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων ομογενών του Σαρτανά.

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων του Σαρτανά

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων ομογενών του Σαρτανά, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

The post Ο ΥΠΕΞ στην Ουκρανία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα