Ο ΥΕΘΑ επανέλαβε ότι τα όπλα που στείλαμε στην Ουκρανία προέρχονται από «τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων»

Για δεύτερη φορά, πάλι από το βήμα της Βουλής, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι στην Ουκρανία δεν στείλαμε «μερικά Καλάσνικοφ», αλλά και όπλα που προέρχονται από «τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Απαντώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να δοθεί τίποτα που θα αποδυνάμωνε την αμυντική μας διάθεση».

Διαθέτει η Ελλάδα

τόσο μεγάλα αποθέματα οπλισμού και πυρομαχικών και είχε την πολυτέλεια να τα στείλει στην Ουκρανία;

Και η αντικατάσταση τους; Ο ΥΕΘΑ είπε ότι «είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις», επιβεβαιώνοντας τη βουλευτίνα του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, η οποία λίγη ώρα πριν από το ίδιο βήμα είχε πει ότι  οι ΗΠΑ επιβάλλουν στην Ελλάδα να έχει με την Τουρκία τις σχέσεις που εκείνες επιθυμούν. Ως παράδειγμα έφερε τις “παρεμβάσεις” τους στα αμυντικά συστήματα των νησιών και η “συμμόρφωση” της κυβέρνησης αναδεικνύουν μια ξεδιάντροπη σχέση υποταγής: Ενώ τα νησιά μας απειλούνται οι ΗΠΑ “απαιτούν” την απομάκρυνση αμυντικών συστημάτων από αυτά, τώρα και με τον νόμο Μενέντεζ, που περιλαμβάνει ειδική διάταξη ότι είναι συμφέρον των ΗΠΑ να συνεχίσει η Ελλάδα να αποσύρει στρατιωτικό εξοπλισμό της από πλατφόρμες και οπλικά συστήματα ρωσική παραγωγής, μέσω του επενδυτικού προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης.

The post Ο ΥΕΘΑ επανέλαβε ότι τα όπλα που στείλαμε στην Ουκρανία προέρχονται από «τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΕΘΑ, Ουκρανία, Ενόπλων Δυνάμεων,yetha, oukrania, enoplon dynameon