«Δεν σχολιάζει» το Στέητ Ντιπάρτμεντ την αποκάλυψη για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16

H ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον Λένα Αργύρη, μεταδίδει ότι το Στήτη Ντιπάρτμεντ απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Wall Street Journal για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16

Η απάντηση που έδωσε είναι ότι “ως θέμα πολιτικής, δεν σχολιάζουμε ούτε επιβεβαιώνουμε δημοσίως τις προτεινόμενες αμυντικές μεταφορές έως ότου κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν

μακροχρόνιους και βαθείς διμερείς αμυντικούς δεσμούς και η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ παραμένει προτεραιότητα. Σας παραπέμπουμε στις τουρκικές αρχές για να μιλήσετε περαιτέρω για τα σχέδια αμυντικών προμηθειών τους”.

Η απάντηση ακούγεται ως επιβεβαίωση. Επιπλέον παραμένει ανοιχτό και το θέμα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-16 block 70 στην Τουρκία .Τίποτα δεν δείχνει ότι ο Μπάιντεν είναι αρνητικός και σε αυτό το θέμα.

Το ερώτημα βεβαίως για την ελληνική κυβέρνηση είναι πως θα διαχειριστεί το θέμα με τον πρωθυπουργό να ταξιδεύει σε λίγες ημέρες στην Ουάσινγκτον για να δει τον πρόεδρο Μπάιντεν. Υποτίθεται ότι θα έθετε το θέμα των F-16 της Τουρκίας.

The post «Δεν σχολιάζει» το Στέητ Ντιπάρτμεντ την αποκάλυψη για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα