Ο Τσαβούσογλου έρχεται με «ανοιχτή ατζέντα»

«Η Τουρκία στοχεύει σε θετική ατζέντα» στην επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθηνα , γράφει η εφημερίδα Milliyet , αλλά επισημαίνει οτι θα συζητηθούν μεταξύ άλλων «η αποστρατικοποίηση των νήσων, η υφαλοκρηπίδα και ο εναέριος χώρος».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα , η επίσκεψη Τσαβούσογλου

είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς πραγματοποιείται μετά την διπλωματική κρίση που «προκλήθηκε από τον Δένδια στην κοινή Συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα στις 15 Απριλίου».

Σύμφωνα με την Milliyet, ο Τούρκος Υπ.Εξ αναμένεται να «αφήσει πίσω τα προβλήματα και να δημιουργήσει μία θετική ατζέντα». Οι δύο Υπουργοί, προσθέτει η εφημερίδα , θα συζητήσουν τον 62ο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών και θα εξετάσουν βασικά ζητήματα όπου δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος.
« Η συνάντηση των δυο Υπουργών θα συνιστά και προεργασία της συνάντησης Ερντογάν – Μητσοτάκη» γράφει η Milliyet . Προειδοποιεί πάντως οτι η πραγματοποίηση του 63ου γύρου θα εξαρτηθεί από την έκβαση της συνάντησης του Προέδρου Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Χωρίς προφανώς να έχει ξεπεράσει την διπλωματική ήττα που υπέστη η Άγκυρα κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών , η τουρκική εφημερίδα γράφει οτι «ο βαθμός στον οποίο μπορούν να ξεπεραστούν οι εντάσεις κατά την επίσκεψη του Δένδια θα επηρεάσει το μέλλον των διαβουλεύσεων»
Η εφημερίδα ισχυρίζεται μαλιστα προκλητικά οτι ο «Τούρκοι» (sic) μειονοτικοί εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο εμβολιασμού για τον Covid-19, ζήτημα το οποίο υποτίθεται πως θα θέσει ο Τσαβούσογλου στον Έλληνα ομόλογό του. Συμφωνα μαλιστα με την Milliyet, “η Τουρκία αναμένεται επίσης να προβεί σε βήματα στο προσεχές διάστημα για τον εμβολιασμό “Τούρκων”στη Δυτική Θράκη».

The post Ο Τσαβούσογλου έρχεται με «ανοιχτή ατζέντα» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσαβούσογλου,tsavousoglou