Συνάντηση Μητσοτάκη-Τσαβούσογλου όπως μας είχαν ανακοινώσει οι Τούρκοι και “επιθεώρηση” στη Θράκη

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα. Η συνάντηση είχε γίνει γνωστή από την Τουρκία, ο πρωθυπουργός έλεγε μέχρι χθες ότι θα γίνει αν το επιτρέψει το πρόγραμμα του και τελικά φαίνεται ότι βρήκε χρόνο.Η επαφή θα γίνει στα Χανιά όπου αυτή την Κυριακή

θα γίνει το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το περίεργο (;) είναι ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ πριν από τη συνάντηση θα κάνει …ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη! Οι Τούρκο ως “επιθεώρηση” το προβάλουν πάντως…

Την ίδια μέρα η συνάντηση και με τον Νίκο Δένδια

Στο μεταξύ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

φωτό αρχείου

The post Συνάντηση Μητσοτάκη-Τσαβούσογλου όπως μας είχαν ανακοινώσει οι Τούρκοι και “επιθεώρηση” στη Θράκη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα