Ο Πούτιν ανακοίνωσε την «ετυμηγορία» του για την Ουκρανία μιλώντας για τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους

Με ένα διάγγελμα που χρονικά πήγε πίσω στην εποχή του Λένιν και των μπολσεβίκων, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ουσιαστικά την «ετυμηγορία» του για την Ουκρανία:

«Θα τονίσω για άλλη μια φορά ότι η Ουκρανία δεν είναι απλώς μια γειτονική χώρα για εμάς. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, του πολιτισμού και του πνευματικού μας χώρου», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι έκανε τα πάντα «για να βοηθήσει στην επίλυση όλων των αναδυόμενων ζητημάτων με ειρηνικά μέσα, με ειρηνικό τρόπο».

Χαρακτήρισε κρίσιμη

την  κατάσταση στο Ντονμπάς και έκανε την ιστορική αναδρομή:

«Η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία, ή ακριβέστερα, από την μπολσεβίκικη, κομμουνιστική Ρωσία…Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά την επανάσταση του 1917, και ο Λένιν και οι συναγωνιστές του το έκαναν με έναν πολύ χονδροειδή τρόπο σε σχέση με την ίδια τη Ρωσία – εις βάρος του διαχωρισμού, αποσπώντας μέρος των δικών της ιστορικών εδαφών από αυτήν».

Μίλησε για λάθη των Μπολσεβίκων που οδήγησαν στην κατάρρευση της ΕΣΣΔ, επισημαίνοντας ότι το δικαίωμα των δημοκρατιών να εγκαταλείψουν την ΕΣΣΔ ήταν μια «νάρκη», διότι ο βάκιλος του εθνικισμού στα χρόνια της σοβιετικής κυριαρχίας δεν εξαφανίστηκε. Ο Πούτιν δήλωσε ότι μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία συνεργαζόταν πάντα με την Ουκρανία ανοιχτά, ειλικρινά και με σεβασμό στα συμφέροντά της.

The post Ο Πούτιν ανακοίνωσε την «ετυμηγορία» του για την Ουκρανία μιλώντας για τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν, Ουκρανία, Λένιν, Μπολσεβίκου,poutin, oukrania, lenin, bolsevikou