Ο Πινόκιο των ΕΔ το μήκος της μύτης του και το Μαξίμου…

Μέχρι που μπορεί να φθάσει η επίκληση του «απόρρητου» για να «κουκουλωθεί» κάποιο σοβαρό συμβάν στις Ένοπλες Δυνάμεις; Ποιος κρίνει τι πρέπει να μάθουν και τι όχι οι φορολογούμενοι πολίτες; 

Στα Γενικά Επιτελεία με πρώτο το ΓΕΕΘΑ, φαίνεται ότι έχουν βολευτεί πολύ με την επίκληση του απορρήτου σε συνδυασμό με όσα μέτρα λογοκρισίας έχει φροντίσει να λάβει η κυβέρνηση για να περιορίζει τη «δυσάρεστη ειδησεογραφία». Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα έχουν γίνει αντικείμενο δυσμενέστατης κριτικής από δημοσιογραφικές οργανώσεις

του εξωτερικού, αλλά στην Αθήνα «δεν ιδρώνει το αυτί κανενός», προς το παρόν τουλάχιστον.

Κάπως έτσι έχουμε φθάσει στον τραγέλαφο να πρέπει να τσεκάρουμε ακόμη και τις «διαψεύσεις» ειδήσεων από Γενικά Επιτελεία. Διαψεύσεις που σχεδόν ποτέ δεν είναι έγγραφες ,αλλά πάντα προφορικές. Αυτό ήταν μια πρακτική δεκαετιών που στηριζόταν στην εμπιστοσύνη που προφανώς πρέπει να έχουμε στις επίσημες πηγές. Δυστυχώς στη παρούσα φάση δεν υπάρχει πλέον ούτε ψήγμα εμπιστοσύνης και γι ΄ αυτό γράψαμε για Πινόκιο στις ΕΔ. Μάθαμε και το μήκος της μύτης του. Περίπου 401 με 402 εκατοστά και τα νούμερα είναι ακριβέστατα….

Οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν λοιπόν αν τα οπλικά συστήματα που τους βάζουν να πληρώνουν διαρκώς ,δουλεύουν όπως πρέπει και αν αυτό δεν συμβαίνει για οποιοδήποτε λόγο επίσης είναι υποχρέωση των επίσημων πηγών ,τουλάχιστον να επιβεβαιώνουν την όποια δυσλειτουργία έχει προκληθεί από οποιαδήποτε αιτία. 

Δεν αναφερόμαστε σε διαθεσιμότητες όπως θα σπεύσουν να υποστηρίξουν περίεργα ανώνυμα φερέφωνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν μπορεί όμως να μη δημοσιοποιούνται συμβάντα που γίνονται -όπως γίνονταν πάντα- και είναι λογικό να προκαλούν ερωτήματα. Κι αν δεχτούμε ότι η κάθε εξουσία ,συνεπώς και η στρατιωτική , ελπίζει ότι οι «αναποδιές» μπορεί να μη φθάσουν στα ΜΜΕ, είναι υποχρεωμένη να επιβεβαιώσει την όποια πληροφορία τελικά διαρρεύσει. Να την επιβεβαιώσει και να την τοποθετήσει στη σωστή της διάσταση, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Αυτό κάνει μια σοβαρή ηγεσία που έχει αυτοπεποίθηση και πατάει γερά στα πόδια της.

ΥΓ. Τουλάχιστον ελπίζουμε στο Μέγαρο Μαξίμου να μεταδίδουν την πραγματική εικόνα όσων συμβαίνουν….

The post Ο Πινόκιο των ΕΔ το μήκος της μύτης του και το Μαξίμου… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα