Επιστολή προς τον ΥΕΘΑ για ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο  Αντισυνταγματάρχης ε.α Κωνσταντίνος Τσιολπίδης, θέτει το ζήτημα θεσμοθέτησης ένταξης των  βαθμών Ταξιάρχου και Αρχιλοχία στα μερίσματα των ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Την ώρα που η πανδημία σκοτώνει χιλιάδες συνανθρώπους μας, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, ο κόσμος έχει τρελαθεί από τις αυξήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και τρόφιμα, η επισιτιστική κρίση έρχεται, οι Τούρκοι αλωνίζουν το Αιγαίο,

η Κυβέρνηση μοιράζει δις ευρώ για να προστατέψει την κοινωνία, το ΜΤΣ και η Ε.Α.Α.Σ ζουν στον δικό τους κόσμο και συνεχίζουν να προτείνουν τη θεσμοθέτηση ένταξης των  βαθμών Ταξιάρχου και Αρχιλοχία στα μερίσματα των ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ.

Κύριε Υπουργέ σας έχω στείλει άλλες 3 επιστολές που αφορούν στο θέμα και ευτυχώς τελευταία στιγμή αποσύρατε από το νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ που κατατέθηκε στη βουλή στις 4 Δεκεμβρίου 2019, το άρθρο 8. Όμως, επιτρέψτε μου δύο λόγια, για να σας ξαναθυμίσω το θέμα, γιατί σίγουρα δεν έχετε πλήρη ενημέρωση.

Κύριε Υπουργέ για τους μετόχους που εξέρχονται από την υπηρεσία με την έναρξη ισχύος του ν. 4472/2017(μισθολόγιο Ε.Δ) το δικαιούμενο μέρισμα προσδιορίζεται από 1-1-2017 ανά κατηγορία μισθολογικής κατάταξης και μισθολογικό κλιμάκιο, στο οποίο είναι καταταγμένοι κατά την έξοδό τους από την υπηρεσία.

Η αντιστοίχιση των μερισμάτων με πρόβλεψη του νόμου έπρεπε να είχε ρυθμισθεί από το 2018 για να παίρνουν οι μερισματούχοι το δικαιούμενο μέρισμα, ΒΟΕΑ κ.α και όχι έναντι αυτών. Θέμα το οποίο οφείλατε να είχατε τακτοποιήσει. Συγκροτήσατε επιτροπή για το θέμα το 2020 και καλά κάνατε, αλλά έκτοτε ουδέν. Δεν υπάρχει άλλη εκκρεμότητα για τα μερίσματα, πλην κάποιας αύξησης, έλεος πια!!!

Κύριε Υπουργέ η θεσμοθέτηση των μερισμάτων Ταξιάρχου και Αρχιλοχία,  όπως σας ανέφερα παραπάνω, δεν μπορεί να αφορά τους εξερχόμενους από 1-1-2017, άρα ποιούς θα αφορά; Τι δεν καταλαβαίνετε; Ουσιαστικά αφορά τους αποστρατευθέντες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016. Άρα είναι στοχευμένο και εχθρικό προς αυτούς τους συνταξιούχους, από τα «δικά τους» όργανα. Πώς να μην είναι; Ομογάλακτοι είναι στο ΜΤΣ και στην Ε.Α.Α.Σ.

Κύριε Υπουργέ εάν δεχθείτε την πρόταση αυτή και θεσμοθετηθούν τα μερίδια των βαθμών Ταξιάρχου και Αρχιλοχία για τους παλαιούς συνταξιούχους που εξήλθαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, οι απώλειες γι΄ αυτούς θα ξεπερνούν τα  700 € ετησίως, σε ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ, για τις συντάξεις Ταξιάρχου, αναλογικά απώλειες και οι μικρότεροι και λίγα ψίχουλα αύξησης των 20-50 €  ετησίως για το βαθμό του Αρχιλοχία. Το τυράκι. Εννοείται ότι, όσοι δικαιούνται και την παραμικρή αύξηση πρέπει δοθεί. Υπάρχουν πολύ τρόποι. Θα είμαι ο τελευταίος που θα υποστήριζε κάτι διαφορετικό, όχι όμως έτσι,  το διαίρει και βασίλευε, το ξέρουμε και εμείς, όχι έτσι!!! 

Αν δεν είναι συντεχνιακό το θέμα της θεσμοθέτησης των μεριδίων Ταξιάρχου, με τον τρόπο που προτείνετε, το είδαμε άλλωστε και στο νομοσχέδιο που είχε έρθει στη βουλή(Δεκ 2019), για  την υποβάθμιση των αποφοίτων της ΣΜΥ, τι άλλο μπορεί να είναι; Προφανώς θα καούν και κάποια δικά τους παιδιά. 

Τα μερίσματα χορηγήθηκαν σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Οτιδήποτε άλλο θα καταπέσει στο πρώτο δικαστήριο που θα προσφύγουμε και ας ψηφιστούν όχι μια αλλά 59 φορές. Νομικός είστε και το ξέρετε. Το ΔΣ του ΜΤΣ έχει πολύ σοβαρά θέματα να λύσει και καλύτερα να ασχοληθεί με αυτά και να αφήσει τις μικρότητες. Οι Ερινύες επισκέπτονται κάθε βράδυ τους πρώην διοικούντες του ΜΤΣ για το κατάντημά του.

Κύριε Υπουργέ τέτοιες ρυθμίσεις μόνο αρρώστια και διχόνοια θα φέρουν στον χώρο και δε χρειάζεται μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν τα κόμπλεξ ορισμένων.  Τους εχθρούς της πατρίδας μας τους ξέρουμε και δεν τους φοβόμαστε, από τους  «φίλους μας» ποιος θα μας σώσει;

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ  γνωρίζει το θέμα και έγκαιρα είχε ενημερωθεί και από εμένα,  ακόμη και μέχρι πριν 5 ημέρες, είχε την  ευκαιρία και τον χρόνο να αναλάβει πρωτοβουλίες, ακόμη τον έχει. Όμως επέλεξε την πλευρά των ομογάλακτών του. Αν δεν μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα όλων των αποστράτων, τότε ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Έτσι θα σώσουν το ΜΤΣ.   

Κύριε Υπουργέ θα σας παρακαλούσα πολύ αυτή τη δύσκολη ώρα, που η κοινωνία βάλετε από παντού, κομμάτι της και εμείς, να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το οικονομικό, κοινωνικό, ηθικό, αλλά ναι και εκλογικό αποτύπωμα που θα έχει η τυχόν αποδοχή αυτής της πρότασης.

Διαφορετικά είναι μονόδρομος η δικαίωσή μας στα δικαστήρια και η αποδοκιμασία σας στην κάλπη, δεν μας δίνετε άλλη επιλογή στις εκλογές που έρχονται. 

Και μην ξεχνάτε κύριε Υπουργέ την προσωπική υπόσχεση-δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά επιπλέον περικοπή στις συντάξεις.

Ξέρετε  πολύ καλύτερα από εμένα, ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρόεδρο Ε.Α.Α.Σ

Ε.Α.Α.Σ Σερρών

Ιστοσελίδες Στρατιωτικού Περιεχομένου

                                                     

                                                                                Με εκτίμηση

                                                            Άνχης ε.α Κωνσταντίνος Τσιολπίδης

                                                                                ΣΜΥ  81 Β΄

The post Επιστολή προς τον ΥΕΘΑ για ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα