Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία κατηγορούσε τον Τσίπρα!

Η νίκη των εθνικιστών στα Σκόπια ήταν αναμενόμενη. Γνωστές και οι θέσεις τους για τη συμφωνία των Πρεσπών. Το ερώτημα είναι ,γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα 5 χρόνια που κυβερνά δεν έκανε απολύτως τίποτα για να εμποδίσει αυτές τις εξελίξεις.Ο κ.Μητσοτάκης και οι υπουργοί του είχαν κρυφτεί και εξακολουθούν  να κρύβονται πίσω από το επίχείρημα «μας δεσμέυει η συμφωνία»...Αυτά είναι δικαιολογίες, αλλά ας πούμε ότι γίνονται δεκτές...Έχουμε
γράψει πάρα πολλές φορές ότι όσο κακή κι αν ήταν η συμφωνία των Πρεσπών , η Ελλάδα μπορούσε να την εκμεταλλευθεί και  να ελέγξει την κατάσταση στα Σκόπια και μέσω της Άμυνας. Πέντε χρόνια η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα παριστάνοντας ότι είναι πολύ στεναχωρημένη με τη συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα ο κ.Μητσοτάκης καλεί τη νέα κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να την τηρήσει.

Η προκλητική επιλογή της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να παραβεί το επίσημο κείμενο του όρκου της και να αποκαλέσει τη χώρα της με διαφορετικό όνομα αποτελεί πρωτοβουλία παράνομη και ανεπίτρεπτη. pic.twitter.com/jLC0M289vB

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 13, 2024Ο Κ.Μητσοτάκης αλλά και η ΝΔ ολόκληρη όχι μόνο δεν ήταν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά το είχαν πάει και παραπέρα. Αρέσουν δεν αρέσουν αυτά που είχε πει ο Τσίπρας δεν απαντήθηκαν.

The post Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία κατηγορούσε τον Τσίπρα! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα