Ο κόσμος αλλάζει και η Ελλάδα επιμένει στην αυτοκαταστροφή της- Θέμης Τζήμας

Ο κόσμος αλλάζει ,πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας. Η στρατιωτική σύγκρουση απλά το αποκάλυψε ακόμη και στο μέσο πολίτη… Οι μόνοι που ίσως ακόμη αντιστέκονται είναι όσοι συμμετέχουν στο λεγόμενο «ελληνικό πολιτικό σύστημα». Οι Έλληνες πολιτικοί -η σημερινή κυβέρνηση ακόμη περισσότερο- εξακολουθούν να «ποντάρουν» όλα τα «χαρτιά» της χώρας στις ΗΠΑ, οι οποίες δεν είναι πια αυτό που ξέραμε.

Ο Θέμης Τζήμας, δικηγόρος , διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του ΑΠΘ

και μεταδιδακτορικός ερευνητής, έγραψε ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο «Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός στη μετααμερικανική εποχή- Μετά την Ουκρανία τι;» (Εκδόσεις Τόπος).

Εξαιρετική η ανάλυση που κάνει μιλώντας στο militaire.gr για τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο που αλλάζει. Αυτοκαταστροφική είναι η λέξη που χρησιμοποιεί και εξηγεί με πολύ πειστικά επιχειρήματα γιατί επιλέγει αυτό το χαρακτηρισμό.

Ο κ.Τζήμας μιλά για την Τουρκία και τις δικές της επιλογές και κινήσεις. Η σύγκριση μπορεί να μην είναι ευχάριστη αλλά ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

The post Ο κόσμος αλλάζει και η Ελλάδα επιμένει στην αυτοκαταστροφή της- Θέμης Τζήμας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα, - Θέμης Τζήμας,ellada, - themis tzimas