Ο καύσωνας προκαλεί υψηλές θερμοκρασίες και στην πολιτική αντιπαράθεση

Η πρόταση δύο ειδικών για αργία τη Δευτέρα την οποία υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης η οποία μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε κάποια δικά της μέτρα για την προστασία εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Αφού ειρωνεύτηκαν την πρόταση των ειδικών για τον καύσωνα, τώρα παίρνουν δήθεν μέτρα για τους εργαζόμενους»

Αυτοί που έκλεισαν τη χώρα 8 μήνες στο πιο αναποτελεσματικό και μακροχρόνιο

λοκντάουν της Ευρώπης έτρεξαν να ειρωνευτούν την πρόταση των ειδικών, όπως ο κ. Πλειώνης και ο κ. Λαγουβάρδος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, για αργία μίας ημέρας ώστε οι εργαζόμενοι να μην αναγκαστούν να κυκλοφορούν μέσα στον πρωτοφανή καύσωνα.
Και τώρα, μετά τις ειρωνείες για την πρόταση που υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας, σπεύδουν να ανακοινώσουν δήθεν μέτρα για τους εργαζόμενους. Κάποιος ίσως να ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι εξαρτημένοι από το μισθό τους, που δεν μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους και δουλεύουν εκτός γραφείου χωρίς κλιματισμό.
Αν δεν ήταν επικίνδυνοι, θα ήταν απλά ανεύθυνοι και αλαζόνες.

Ο κ.Χρυσοχοίδης σε δηλώσεις του αρκέστηκε να τονίσει ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας έχουν λάβει και πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων αυτές τις ημέρες, ενώ προσέθεσε ότι θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοϊδης διεμήνυσε ότι θα ληφθεί μέριμνα για τους ακρίτες στη χώρα, αυτούς που είναι στα σύνορα, αστυνομικούς, στρατιώτες, και όλους εκείνους τους χιλιάδες συμπολίτες μας ένστολους που θα σηκώσουν και το βάρος της ανταπόκρισης και ταυτόχρονα, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες υπηρετούν την ασφάλεια της χώρας.

«Είναι μία δύσκολη μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί. Παράκληση, έκκληση να δείξουμε τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας και συνεργασίας. Καλούμε τους πολίτες να μας συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να περάσουν όλες αυτές οι μέρες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι κρίσιμο δεν πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε που μπορεί να φέρει σε δυσκολία τον εαυτό μας, τους συμπολίτες μας ή να δυσκολέψει το κράτος στη διαχείριση αυτής της δύσκολης κατάστασης. Όλοι μαζί θα το πετύχουμε με συνεργασία και αλληλεγγύη», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας τους Πολίτη.

The post Ο καύσωνας προκαλεί υψηλές θερμοκρασίες και στην πολιτική αντιπαράθεση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα