Ο Ερντογάν με το βαρύ πυροβολικό του στις Βρυξέλλες ζήτησε άρση των κυρώσεων κατά της αμυντικής του βιομηχανίας

Στη φωτογραφία από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο αυταρχικός Τούρκος πρόεδρος συνοδεύεται από το στενό επιτελείο του έχοντας σε πρώτο πλάνο τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών. Δίπλα του το «πρώτο βιολί» των συμβούλων του, ο Ιμπραήμ Καλίν, που έχει αναλάβει τις «κουβέντες» στα ελληνοτουρκικά. Για τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν υπάρχει τέτοια φωτογραφία και αυτό είναι μάλλον επιλογή του…

Ο Ερντογάν είδε Μακρόν,

Τζόνσον, Ντράγκι και θα δει και Μπάιντεν. Στις δηλώσεις του τήρησε την τακτική των ίσων αποστάσεων σ ΄ ότι έχει να κάνει με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Είμαστε σε στενή επαφή και με τις δύο χώρες με σκοπό να τεθεί άμεσος τερματισμός του πολέμου», είπε.

«Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία είναι γείτονές μας στη Μαύρη Θάλασσα. Έχουμε μια στρατηγική εταιρική σχέση με την Ουκρανία εκτός από τις βαθιές, πολυδιάστατες και στενές μας σχέσεις. Επίσης, αποδίδουμε σημασία στο να βρισκόμαστε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη Ρωσία, έναν άλλο γείτονά μας, στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η Τουρκία, ως χώρα που κουβαλά σχεδόν μόνη της το βάρος του πολέμου στη Συρία τα τελευταία 11 χρόνια, εργάζεται για να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή. Βρισκόμαστε σε στενή επαφή και με τις δύο χώρες με σκοπό τον άμεσο τερματισμό του πολέμου. Παρακολουθούμε στενά και υποστηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών», είπε.

Ο Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει άρση των κυρώσεων κατά της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην άμυνα του ΝΑΤΟ στη βάση του πνεύματος της Συμμαχίας. Την ίδια αλληλεγγύη περιμένουμε και από τους συμμάχους μας. Ενώ οι επιτυχίες των προϊόντων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας είναι ξεκάθαρες, δεν μπορεί να υπάρχει λογική δικαιολογία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε αυτόν τον τομέα. Η άρση ορισμένων από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στην αμυντική μας βιομηχανία από ορισμένους συμμάχους μας θα είναι προς αμοιβαίο όφελος. Τα φανερά/κρυφά εμπάργκο ή οι περιορισμοί δεν θα πρέπει καν να συζητούνται μεταξύ των συμμάχων, πόσο μάλλον να εφαρμοστούν. Μοιράστηκα ξεκάθαρα με τους ηγέτες τις προσδοκίες μας σχετικά με αυτό το θέμα».

The post Ο Ερντογάν με το βαρύ πυροβολικό του στις Βρυξέλλες ζήτησε άρση των κυρώσεων κατά της αμυντικής του βιομηχανίας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Βρυξέλλες,erntogan, vryxelles