Ο εμπαιγμός, η εμπάθεια και τώρα και τα fake news κατά των στελεχών των ΕΔ συνεχίζονται

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στον ΕΜΠΑΙΓΜΟ και την ΕΜΠΑΘΕΙΑ με την οποία η Πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ (συνεπικουρούμενη βέβαια και από την ΑΠΡΑΞΙΑ-ΑΦΩΝΙΑ-ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της στρατιωτικής ηγεσίας), αντιμετωπίζει τα στελέχη των ΕΔ.

Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι πλέον χρησιμοποιούνται και ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (FAKE NEWS), προκειμένου να ωραιοποιηθεί η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των στελεχών και να ενεργοποιηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός» κατά των στελεχών από την υπόλοιπη κοινωνία.

Συγκεκριμένα, διαπιστώνεται μια οργανωμένη προσπάθεια διασποράς FAKE

NEWS, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη (γιατί τα στελέχη των ΕΔ δυστυχώς γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι ακριβώς σημαίνει…), σχετικά με τις οικονομικές απολαβές, ιδιαίτερα μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την κατάφωρη αδικία εξαίρεσης των στελεχών των ΕΔ από την καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 600 Ευρώ που έλαβαν Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες.

Το χρονικό της προσπάθειας εξαπάτησης είναι αποκαλυπτικό της προσπάθειας της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να κάνει το άσπρο-μαύρο:

1. Στις 15 Νοεμβρίου 2022 δημοσιεύματα έκαναν λόγο για  «χριστουγεννιάτικο μποναμά για τα στελέχη..» συμπληρώνοντας ότι το ποσό που θα δοθεί θα είναι και αυξημένο.

2.  Στις 5 Δεκεμβρίου η ιστορία συνεχίζεται «υποστηριζόμενη» από έγγραφα . Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα χορηγηθούν 5 και ½ ΗΕΕ στα στελέχη και 4 ΗΕΕ στο πολιτικό προσωπικό.

3. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 6 Δεκεμβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ δημοσιεύεται ανακοίνωση: «Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου θα καταβληθούν επιπλέον οδοιπορικά έξοδα έξι (6) ημερών στο Στρατιωτικό Προσωπικό και τεσσάρων (4) ημερών στο Πολιτικό Προσωπικό στο πλαίσιο υπηρεσιακών κινήσεων». Η υπόψη ανακοίνωση εκτός του λάθους (αναφέρει 6 ΗΕΕ αντί 5 και ½), δημιουργεί (εσκεμμένα ;;) εντυπώσεις με τη χρήση της λέξης ΕΠΙΠΛΕΟΝ, αλλά και λάθος προσμονή στο προσωπικό, το οποίο θεωρεί ότι θα λάβει επιπλέον ημέρες (πλέον των 5 και ½) για τις οποίες έχει ενημερωθεί με υπηρεσιακό έγγραφο πριν την έκδοση της ανακοίνωσης.

4. Στο ενδιάμεσο διάστημα μεσολαβούν οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ για τη χορήγηση των 600 Ευρώ σε Αστυνομικούς και Λιμενικούς που «φυλάνε τα σύνορα..», καθώς και η δήλωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας (πρώην Α/ΓΕΑ) κ. Τουρνά που περιχαρής από το βήμα της Βουλής, δηλώνει: «Βρήκαμε 8 εκατ. Ευρώ και θα τα διαθέσουμε στους Πυροσβέστες μας».

5. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων συνεχίζεται και ανεβαίνει επίπεδο, όταν την 17 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής δηλώνει: «Ενώ μετά τις Ένοπλες Δυνάμεις και οι μάχιμοι λιμενικοί και αστυνομικοί θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 600 ευρώ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα στελέχη των ΕΔ έχουν λάβει τα 600 Ευρώ και θα τα πάρουν και οι υπόλοιποι (Αστυνομικοί – Λιμενικοί). Το κείμενο της ομιλίας εδώ: https://primeminister.gr/2022/12/17/30909

6. Και φτάνουμε στην συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη δημοσιογράφο κ. Τρέμη (20/12/2022), όπου εκεί ακούμε τον Υπουργό να αναφέρει  σειρά ανακριβειών, όπως:

– «Δόθηκαν φέτος 180 Ευρώ» (τα οποία είναι 158,48 Ευρώ και υπολογιζόμενα με την κουτσουρεμένη ημερήσια αποζημίωση των 29,35 Ευρώ ανά ημέρα, ενώ για το υπόλοιπο Δημόσιο έχει αναπροσαρμοστεί  στα 40 Ευρώ), «αλλά τα προηγούμενα χρόνια που ήμασταν σε ένταση είχε δοθεί τριπλάσιο ποσό» (δηλαδή 540 Ευρώ). Πότε και σε ποιους καταβλήθηκαν 540 Ευρώ κ. Υπουργέ ;

– «Ρυθμίστηκε το θέμα των νυκτερινών», όταν όλοι γνωρίζουν ότι η σχετική κατάπτυστη ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, επιχειρεί να νομιμοποιήσει την ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (καθορίζοντας μεν τις νυκτερινές ώρες σε 8, πληρώνοντας δε μόνο τις 5, βάζοντας παράλληλα πλαφόν στις ώρες ανά μήνα, οι οποίες συναρτώνται από τον αριθμό των υπηρεσιών (ακόμα 1 πρωτοτυπία σε βάρος των στελεχών). Επιπλέον δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα νυκτερινά των ετών 2017-2022, κοινώς ο κ. Παναγιωτόπουλος λέει στα στελέχη να τα «γράψουν στο χιόνι».

– «Μελετάται νέο μισθολόγιο με τον συντονισμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ…». Αλήθεια, από πότε το ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός του υποκαθιστά τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου (ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ) ; Βάσει ποιων κριτηρίων και από ποιους συντάσσεται αυτό το νέο μισθολόγιο ;

Και ο Υπουργός συνεχίζει τον εμπαιγμό λέγοντας «Καλή η δόξα, η τιμή και η αναγνώριση αλλά υπάρχουν και ζητήματα βιοπορισμού..» . ΣΩΠΑΤΕ κ. Υπουργέ συγκινηθήκαμε που κατανοείτε το πρόβλημα, το οποίο δεν μπορέσατε επί 3 και ½ έτη να επιλύσετε…

Το βίντεο της συνέντευξης εδώ (για όσους αντέχουν): https://www.youtube.com/watch?v=zhOMmVedN_A&t=2164s

Τα γεγονότα λοιπόν μιλούν από μόνα τους.

Αλήθεια για πόσο ακόμα η Πολιτική ηγεσία (συνεπικουρούμενη βέβαια και από την τρίχρονη ΑΠΡΑΞΙΑ-ΑΦΩΝΙΑ-ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της στρατιωτικής ηγεσίας) θα εμπαίζει και να προπαγανδίζει σε βάρος των στελεχών των ΕΔ (τους οποίους με κάθε ευκαιρία αποκαλεί ΠΟΛΛΑΠΑΣΙΑΣΤΕΣ ΙΣΧΥΟΣ…)

Υ.Γ.: Προς τους συντάκτες του νέου μισθολογίου : Το ξέρουμε ότι το έχετε υπόψη (….) αλλά μην ξεχάσετε να αυξήσετε τον μισθό των σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ σύμφωνα με τα ισχύοντα για τους σπουδαστές των Σχολών ΕΛ.ΑΣ. – ΛΣ….

The post Ο εμπαιγμός, η εμπάθεια και τώρα και τα fake news κατά των στελεχών των ΕΔ συνεχίζονται appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα