Ο Χρ. Σπίρτζης κάλεσε τους υποψηφίους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν για τα εθνικά θέματα

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπέβαλε, την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και στην ομιλία του έκανε ειδική αναφορά στα εθνικά θέματα, καλώντας τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος να τοποθετηθούν.

Όλοι πρέπει να τοποθετηθούν ,όχι μόνο οι του ΣΥΡΙΖΑ. Άπαντες στο πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν δημόσια και να πουν αν υποστηρίζουν τη «γραμμή Μητσοτάκη» ή είναι απέναντι. Όχι μέσω κύκλων…Επώνυμα.

Το

απόσπασμα της ομιλίας του Χρ.Σπίρτζη:

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μας για τα εθνικά θέματα. Ειπώθηκε ότι ο πολύς Πατριωτισμός κρύβει εθνικισμό. Συμφωνώ. Όμως ο λίγο πατριωτισμός μπορεί να υποδεικνύει ενδοτισμό, εθνικές απώλειες, ακόμη και τραγωδίες. Γι' αυτό και οι υποψήφιοι πρόεδροι, πρέπει να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στα εθνικά θέματα. Πρέπει να συνεχίσουμε να ζητάμε καλές σχέσεις και συνεργασία με την Τουρκία και πρέπει χωρίς καμία έκπτωση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε, χωρίς καμία αλλαγή, τις εθνικές κόκκινες γραμμές: την διαφωνία μας στην συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τη στήριξη της εθνικής γραμμής της προσφυγής στο δικαστήριο της Χάγης με μοναδικό θέμα την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Την διατήρηση του δικαιώματος μας για επέκταση στα 12 μίλια και την εφαρμογή του, σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η ΝΔ προεκλογικά εκμεταλλεύτηκε το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Ακούστηκε η άποψη απογραφής της μειονότητας. Είναι εθνικά καταστροφική πρόταση κατά τη γνώμη μου και βοηθά σχεδιασμούς που υπάρχουν για πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή, είτε τα σχέδια αυτόνομης περιοχής είτε σχέδια διεκδικήσεων της Τουρκίας».

The post Ο Χρ. Σπίρτζης κάλεσε τους υποψηφίους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν για τα εθνικά θέματα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπίρτζης, ΣΥΡΙΖΑ,spirtzis, syriza