Καιρός-Κολυδάς: Ανυπόφορη η ζέστη από Πέμπτη – Θερμοκρασίες «φωτιά» το Σαββατοκύριακο (Video)

Θερμοκρασίες υψηλότερες από αυτές που βιώσαμε με τον καύσωνα τα προηγούμενα 24ωρα αναμένονται στη χώρα μας, με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ να κάνει λόγο για «θερμική έξαρση».

Η θερμοκρασία, την Πέμπτη, θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για αρκετές ημέρες, με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο να επισημαίνει ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι το θερμότερο του φετινού καλοκαιριού.

Ο

διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, από την άλλη, δημοσίευσε σχετικό χάρτη στο Twitter αναφέροντας ότι «οι υψηλές τιμές του αντικυκλωνα στον Ευρωπαϊκό Νότο και η έντονη θερμή μεταφορά στις κατωτερες στάθμες, ιδιαιτερα την Παρασκευή και το προσεχές Σαββατοκυριακο, θα οδηγήσουν σε μεγάλη διάρκεια της ζέστης».

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα ζέστης που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON επικαιροποιείται. Μέρα με την ημέρα η #ΕΜΥ θα προσδιορίζει και θα αναλύει την εξέλιξη του καιρού@EMY_HNMS @GSCP_GR pic.twitter.com/pI74geGuGI

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) July 17, 2023

Ωστόσο, επισήμανε ότι «από την ερχόμενη Δευτέρα και από τα Βόρεια διαφαίνεται υποχώρηση».

Οι Υψηλές οι τιμές του αντικυκλωνα στον Ευρωπαϊκό Νότο και η έντονη θερμή μεταφορά στις κατωτερες στάθμες, ιδιαιτερα την Παρασκευή και το προσεχές Σαββατοκυριακο, θα οδηγήσουν σε μεγάλη διάρκεια της ζέστης. Από ερχόμενη Δευτέρα και από τα Βόρεια διαφαίνεται υποχωρηση. pic.twitter.com/zSnlYpqfME

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) July 17, 2023 Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Θερμότερη μέρα η Κυριακή

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα θα σημειώνει καθημερινά άνοδο, ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη.

«Θα φτάσουμε και τους 43 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και η άνοδος θα είναι καθημερινή με χειρότερη ημέρα την Κυριακή. Αν δυσκολεύτηκε κάποιος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κάπως έτσι θα είναι και αυτό που έρχεται για να μην πω χειρότερα» σημείωσε.

«Από Δευτέρα θα πάρουμε μια ανάσα, μην φανταστείτε πάντως από τους 43-44 βαθμούς Κελσίου θα πάμε στους 40. Το πότε θα τελειώσει η ζέστη στη χώρα δεν μπορούμε να το πούμε» πρόσθεσε.

Τις δύσκολες συνθήκες που έχουν προκαλέσει οι συνθήκες του καιρού αποτυπώνουν, τέλος, τα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σύμφωνα με τα οποία ιδιαίτερα θερμή ήταν η νύχτα της Κυριακής (16/07) προς Δευτέρα 17/07 καθώς μέχρι τις 6 το πρωί, 61 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών είχαν καταγράψει θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί όπου καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες μέχρι τις 6 το πρωί, με την Κάλυμνο να έρχεται πρώτη στη λίστα, καθώς τα θερμόμετρα έδειξαν 34,1 βαθμούς Κελσίου.

Χάρτης: meteo.gr

Διαβάστε επίσης:

Μέσα Μεταφοράς: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο – Έρχεται πληρωμή με κάρτα και κινητό τηλέφωνο

Καύσωνας: Αθηναίος τηγάνισε το αυγό του στο κέντρο και έγινε viral (video)

Λειψοί: Κάλεσμα για διακοπές χωρίς πισίνες και κολύμπι σε σμαραγδένια νερά (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός-Κολυδάς, Ανυπόφορη, Πέμπτη – Θερμοκρασίες, Σαββατοκύριακο Video,kairos-kolydas, anypofori, pebti – thermokrasies, savvatokyriako Video