Ο Μπάιντεν μίλησε για τα ΟΧΙ που έχει πει η Ελλάδα, αλλά δεν είπε κουβέντα για το ΟΧΙ που πρέπει να πει στο Αιγαίο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τ.Μπάιντεν αφιέρωσε ένα μέρος της ομιλίας του στον Λευκό Οίκο στην ελληνική ιστορία και στα μεγάλα ΟΧΙ που έχει πει ο ελληνισμός. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την ιστορία μας;

Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο σημείο να πει ένα μεγάλο όχι και αυτό δεν έχει καμία δόση υπερβολής. Πρέπει να πει όχι στην απώλεια κυριαρχικών της δικαιωμάτων . Για την εδαφική ακεραιότητα στην προάσπιση της οποίας αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τίθεται θέμα συζήτησης.

Το

ποιος αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κάθε μέρα είναι γνωστό στον κ.Μπάϊντεν. Δεν είχαμε την απαίτηση να καταδικάσει τον «φίλο» Ερντογάν , αλλά δεν ακούσαμε έστω μία φράση που να υπονοεί ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας τον  προβληματίζει έστω. Ας το έλεγε περιφραστικά όπως το είπε και ο κ.Μητσοτάκης.

Η αμερικανική στάση είναι γνωστή και αποτυπώνεται στη φράση «βρείτε τα». Συνεπώς δεν μπορεί να ταυτιστεί με το όχι που θα κληθεί αργά ή γρήγορα να πει η Ελλάδα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει τα πάντα στις ΗΠΑ, χωρίς να εξασφαλίσει τίποτα.

Δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει τι ειπώθηκε στη συνάντηση Μπάϊντεν-Μητσοτάκη και δεν θα καταφύγουμε στο εφεύρημα της «στάσης του σώματος»… Από τα όσα δημόσια δήλωσαν μετά από τη συζήτηση τους καταλαβαίνουμε ότι αυτό που υποτίθεται «κερδίζουμε» είναι ότι η κατασκευάστρια εταιρεία των F-35… ενδιαφέρεται να μας πουλήσει αεροσκάφη! Υπήρχε καμία περίπτωση να μην έχει ενδιαφέρον για πωλήσεις; Κι αυτό όμως θα καθυστερήσει. Όχι μόνο επειδή δεν έχουμε λεφτά. Ο βασικός λόγος είναι ότι οι ΗΠΑ , η διοίκηση Μπάϊντεν συγκεκριμένα δεν πρόκειται να «κακοκαρδίσει» τον «φίλο» Ερντογάν και την «απαραίτητη» Τουρκία. Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκρίνουν πώληση F-35 στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει συνεννόηση με την Τουρκία. 

Ο Ερντογάν πριν ξεκινήσει η συνάντηση είχε φροντίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του με την κατηγορηματική υποτίθεται δήλωση που έλεγε ότι «δεν θα εγκρίνει την ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ». Θα την εγκρίνει ,αφού όμως πρώτα πάρει όσα περισσότερα μπορεί .

Το συμπέρασμα είναι ότι η συνάντηση Μπάϊντεν-Μητσοτάκη, όπως αναμενόταν, δεν είχε ουσιαστικά θετικό αποτέλεσμα για όσα απασχολούν την Ελλάδα στο θέμα της ασφάλειας της. Το «βρείτε τα» δεν μας κάνει! 

Ελπίζουμε ότι η συνάντηση τουλάχιστον δεν θα ΄  χει τίποτα το αρνητικό. Ελπίζουμε ότι το «βρείτε τα» δεν θα ήταν πιεστικό.

The post Ο Μπάιντεν μίλησε για τα ΟΧΙ που έχει πει η Ελλάδα, αλλά δεν είπε κουβέντα για το ΟΧΙ που πρέπει να πει στο Αιγαίο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, ΟΧΙ, Ελλάδα, Αιγαίο,bainten, ochi, ellada, aigaio