Ναζιστικός χαιρετισμός Πλεύρη στη δίκη ΧΑ: Μπορούσαν να διατάξουν την κράτησή του

Μερικές παρατηρήσεις για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κώστας Πλεύρη στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη και οι φοιτητές της Νομικής στο μάθημα της Ποινικής Δικονομίας τα ξέρουν:

Στο Κεφάλαιο Β’ του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠοινΔ) [Ν.4620/11.06.2019 – ΦΕΚ Α’ 96], όπως έχει τροποποιηθεί (δηλαδή … ξεχειλωθεί με τις εκατοντάδες τροποποιήσεις επί Επιτελικών Αρίστων από το 2019 έως σήμερα) και ισχύει (έχει τίτλο

«Καθήκοντα και δικαιώματα του διευθύνοντος τη συζήτηση» [άρθρα 333-338 ΚΠοινΔ]), ο διευθύνων την συζήτηση [άρθρο 334] (τίτλος άρθρου: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ) «1. (…) μπορεί (…). [εδάφιο 2ο] (…) ανακαλεί στην τάξη όποιον από αυτούς {τους διαδίκους} χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις ή επιχειρεί προσωπικές επιθέσεις. (…)[εδάφιο 4ο]. Αν παρ’ όλα αυτά ένας από τους παραπάνω {διαδίκους} επιμένει σε τέτοιου είδους εκτροπή, είναι δυνατό να τού αφαιρέσει τον λόγο. (…)».

Περαιτέρω στο άρ. 336 ΚΠοινΔ [τίτλος άρθρου ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ] (παρ.) 1 «Αν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο ακροατήριο δημιουργηθεί θόρυβος ή εκδηλωθεί ανυπακοή σε μέτρα που αποφασίσθηκαν ή σε διαταγές που δόθηκαν, ο διευθύνων τη συζήτηση έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιβάλει στον υπαίτιο ύστερα από ακρόασή του είτε χρηματική ποινή 50 έως 100 ευρώ είτε αποβολή από το ακροατήριο είτε κράτηση έως 24 ωρών».

Κατά την παρ. 2 του ίδιου άρθρου 336 ΚΠοινΔ «Το Δικαστήριο μπορεί να επιβάλει κατά του συνηγόρου που δημιουργεί θόρυβο ή δείχνει ανυπακοή σε μέτρα που αποφασίσθηκαν μόνο τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 142 παρ. 1 περιπτώσεις α’ και β’ του Κώδικα Δικηγόρων. Αν απαγγελθεί πειθαρχική κατηγορία κατά του συνηγόρου γίνεται αμέσως σύντομη διακοπή της συνεδρίασης, για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του».

Ο Κώδικας Δικηγόρων [Ν. 4194/2013] στο άρ. 142 παρ. 1 περιπτ. α’ και β’ αναφέρει «Πειθαρχικές ποινές. 1. Πειθαρχικές ποινές είναι: α’ η σύσταση, β’ η επίπληξη». Οι δύο αυτές είναι ποινές «αναμορφωτικού χαρακτήρα», όπως αναφέρεται.

Στην παρ. 3 του ίδιου άρθρου «Την αστυνομική εξουσία της παρ. 1 την ασκεί κατά την διάρκεια της διακοπής της συνεδρίασης ο Εισαγγελέας, αν παρευρίσκεται στην αίθουσα των συνεδριάσεων».

Το ποινικό αδίκημα είναι η παραβίαση του Νόμου, για τον οποίο γίνεται ακριβώς η δίκη της ΧΑ, δηλαδή ο απαγορευόμενος ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ χαιρετισμός – και μάλιστα καθ’υποτροπή, δύο φορές σε δύο Συνεδριάσεις του ίδιου Δικαστηρίου!

Οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς της Έδρας στο Δικαστήριο, δεν τα θυμούνται; Με την υποτροπή του Πλεύρη η κράτηση 24 ωρών θα ήταν μόνο η αρχή…

The post Ναζιστικός χαιρετισμός Πλεύρη στη δίκη ΧΑ: Μπορούσαν να διατάξουν την κράτησή του appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα