Κολωνός: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Ηλία Μίχου – Τι δηλώνει ο ίδιος

Φορώντας χειροπέδες, και εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο έφτασαν ο 53χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι έναντι αμοιβής εδώ και ένα χρόνο στα Σεπόλια, μαζί με τον 42χρονο συγκατηγορούμενό του και οδηγούνται αυτή την ώρα ενώπιον της ανακρίτριας.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος ανέφερε ότι δε θα αναλάβει την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, αλλά για την υπεράσπιση του 53χρονου θα διοριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόρος.

Ο συνήγορος ενημέρωσε τον 33ο τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση ότι τελικά

δεν αποδέχεται τον αυτεπάγγελτο διορισμό του ο οποίος είχε λάβει χώρα τη Δευτέρα.

Έτσι, η απολογία δεν μπορεί να ξεκινήσει ακόμη, καθώς έχει κληθεί νέος συνήγορος και πάλι αυτεπαγγέλτως διορισθείς για να αναλάβει την υπεράσπιση του 53χρονου κατηγορούμενου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι εκτός από τις βρισιές που ακούστηκαν σε βάρος των κατηγορουμένων, ακούστηκε μήνυμα… στήριξης προς τον 42χρονο παιδοβιαστή, πιθανότατα κάποιο μέλος της οικογένειας του που βρέθηκε εκεί, φωνάζοντας «Γιάννη, είμαστε μαζί σου».

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Μου ανατέθηκε από τη πλευρά του κατηγορουμένου η υπεράσπιση χθες μόλις. Πήγα επισκέφτηκα τον κατηγορούμενο στη ΓΑΔΑ ενημερώθηκα και για τη δικογραφία», είπε σε δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν από το tovima.gr.

Ο κ. Χρονόπουλος μιλώντας για τη δικογραφία δήλωσε: «Η δικογραφία αυτό που έχω να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι είναι ελλιπής, αναμένονται μέσα στις προσεχείς ημέρες να προστεθούν πάρα πολλά στοιχεία, εξ αυτού του λόγου αποφάσισα ότι στο παρόν στάδιο δεν μπορώ να αναλάβω, τόσο για προσωπικούς λόγους, όσο και για την πληρότητα της υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου που κατηγορείται για τόσο ειδεχθή εγκλήματα και δεν μπορώ ακόμη να έχω πλήρη εικόνα της δικογραφίας να μπορέσω να σας πω και να υπερασπιστώ τον οποιοδήποτε πελάτη μου εντολέα μου με πληρότητα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η ανάκριση δεν μπορεί να αναβληθεί αύριο αλλά και ότι θα βοηθήσει τον δικηγόρο – όποιον και όταν διοριστεί αυτεπάγγελτα από την ανακρίτρια – καθώς θα πρέπει να αναλάβει μια δικογραφία που φτάνει μέχρι και τις 3.000 σελίδες. «Σε αυτό το στάδιο ενημέρωσα και την κυρία ανακρίτρια ότι δεν πρόκειται να αναλάβω την υπόθεση, απ’ ότι μου είπε και η κυρία ανακρίτρια, η ανάκριση δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο πρέπει να γίνει σήμερα. Θα κάτσω εδώ δεοντολογικά επειδή ξέρω τη δικογραφία για να βοηθήσω τον συνάδελφο που θα αναλάβει (δεν έχει οριστεί ακόμη) ο οποίος θα κάνει σήμερα την ανάκριση χωρίς να έχει εικόνα της πλέον των 1000 σελίδων δικογραφίας που όπως σας είπα αναμένεται να πάει πάνω από 3000 συνολικά σελίδες», σχολίασε.

Για το τι σημαίνει ελλιπής δικογραφίας κατά τον ίδιο, όταν ρωτήθηκε, ο κ. Χρονόπουλος απάντησε: «Βασικό στοιχείο που λείπει είναι το κινητό του κατηγορουμένου που έχει κατασχεθεί, και τα άλλα κινητά και οι υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές του, έχουν ανοιχτεί και είναι αυτή τη στιγμή στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας, αποκωδικοποιούνται και θα προστεθούν σε δεύτερο στάδιο στη δικογραφία. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ σημαντικό να το έχει ο κάθε δικηγόρος εν γνώσει του για να μπορέσει να κάνει μια πλήρη υπεράσπιση. Υπό αυτές τις συνθήκες και για άλλους προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να αναλάβω αυτή τη στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα