Μέρες καλοκαιριού 2020 ,προβλέπει ο πρώην ΥΕΘΑ και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκης

Μέρες καλοκαιριού 2020 προβλέπει ο Ε.Αποστολάκης με αφορμή την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίτ Χαν .

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος ε.α. και πρώην  υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η Ελλάδα περιμένει να δει τι κατεύθυνση θα πάρει το τουρκικό γεωτρύπανο 7ης γενιάς.

Αναφορικά με την έκδοση Navtex και

την πορεία που θα ακολουθήσει το «Αμπντουλχαμίτ Χαν» ο κ. Αποστολάκης διευκρίνισε ότι Navtex (διεθνής αυτοματοποιημένη υπηρεσία άμεσης εκτύπωσης για τη διάδοση προειδοποιήσεων και προβλέψεων πλοήγησης) θα πρέπει να εκδοθεί για την περιοχή που θα δραστηριοποιηθεί το γεωτρύπανο.

«Αν θέλουν οι Τούρκοι να κάνουν Navtex για λόγους δικούς τους θα το κάνουν. Στη συνέχεια, το κράτος που θα την εκδώσει θα πρέπει να έχει την αρμοδιότητα εκείνο. Αν είναι για να γίνει λήψη διάτρηση του βυθού τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά», δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει ένα πιθανό σενάριο το «Αμπντουλχαμίτ Χαν» να συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες ο επίτιμος ΓΕΕΘΑ δήλωσε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι το γεωτρύπανο θα συνοδεύεται από πολεμικά πλοία.

«Το ερώτημα είναι που θα πάει (το πλοίο) και το τι θέλει να προκαλέσει ο Ερντογάν» είπε ο κ. Αποστολάκης εκτιμώντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια κρίση ανάλογη του 2020 ή ακόμα και πιο έντονη.

«Εδώ μιλάμε για γεωτρύπανο που θα τρυπήσει βυθό», πρόσθεσε ο ναύαρχος εν αποστρατεία. Και όπως είπε, νόμιμη θα είναι κάθε ενέργεια του ερευνητικού σκάφους που θα γίνει εντός των τουρκικών υδάτων.

The post Μέρες καλοκαιριού 2020 ,προβλέπει ο πρώην ΥΕΘΑ και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα