Μάθημα εξοπλισμών από τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας στους «αιθεροβάμονες των Αθηνών»

Η είδηση από όσα είπε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας δεν είναι μόνο το όχι σε αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία αλλά και ένα μάθημα προς την ελληνική κυβέρνηση και τους «αναλυτές» που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να αγοράζει εξοπλισμούς χωρίς ΚΑΜΙΑ λογική και χωρίς καμία πρόβλεψη για τη δυνατότητα συντήρησης τους. Η Ελλάδα πρέπει να εξοπλιστεί κι όχι να γίνει σκουπιδότοπος εξοπλισμών ή να διαθέτει όπλα

που θα παραμένουν άκαπνα, λόγω αδυναμίας συντήρησης. Την έχουμε…πατήσει μετά από τα Ίμια αν την ξαναπατήσουμε και τώρα δεν θα υπάρχει η δικαιολογία του λάθους…

Είπε λοιπόν η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας:

«Η Γερμανία πρέπει να ανταποκριθεί μακροπρόθεσμα στον στόχο του ΝΑΤΟ για στρατιωτικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ ακόμη και μετά την εξάντληση ενός ειδικού κονδυλίου 100 δισεκ. ευρώ, και να αποδεχθεί μια στρατιωτική ηγεμονία την οποία απέφευγε μέχρι τώρα, δήλωσε η υπουργός Άμυνας.

«Το δύο τοις εκατό του ΑΕΠ μας για την ασφάλειά μας… χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα χωρίς αν ή αλλά, και τα χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμα έτσι ώστε η προσπάθεια που καταβάλλουμε με τα 100 δισεκ. να μην είναι επί ματαίω..Πρέπει να αποτρέψουμε μια κατάσταση όπου, σε μερικά χρόνια, δεν θα έχουμε την οικονομική δυνατότητα συντήρησης του εξοπλισμού που αγοράζουμε τώρα»

Το λένε οι Γερμανοί που μας…ψήνουν για να μας πάρουν 2 δις …γενικώς. Είτε για εκσυγχρονισμό Leopard ,είτε για πώληση μεταχειρισμένων ή καινούργιων τεθωρακισμένων οχημάτων. Προς το παρόν αναμένουμε…τα Marder.

H Γερμανίδα υπουργός Άμυνας απέρριψε ξανά το αίτημα να εφοδιαστεί το Κίεβο με άρματα μάχης.

“Καμία χώρα δεν έχει προμηθεύσει μέχρι τώρα δυτικής κατασκευής οχήματα πεζικού μάχης ή άρματα μάχης”, είπε.

“Έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας πως η Γερμανία δεν θα αναλάβει τέτοια δράση μονομερώς”.

The post Μάθημα εξοπλισμών από τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας στους «αιθεροβάμονες των Αθηνών» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα