Λαβρόφ: Τι εγγυήσεις ασφαλείας θέλει η Ρωσία

«Υποστηρίζουμε την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στην Ουκρανία, όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία με βάση έγγραφα που έχουν εγκριθεί από τον ΟΑΣΕ, τα οποία υποστηρίζουν την αρχή ότι καμία χώρα δεν θα ενισχύσει την ασφάλειά της σε βάρος της ασφάλειας άλλων», δήλωσε ο Λαβρόφ σε ερώτηση του TASS

Η Ρωσία διαπιστώνει ότι η Ουκρανία δείχνει «πολύ περισσότερη

κατανόηση» στις συνομιλίες.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στην 37η ημέρα.

Ο Λαβρόφ είπε ότι δεν έχουν εκπονηθεί ακόμη «εγκεκριμένα σχέδια» μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας αυτή την εβδομάδα, αλλά οι διαπραγματεύσεις «θα πρέπει να συνεχιστούν».

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει «κίνηση» όσον αφορά την αναγνώριση από την Ουκρανία ότι δεν μπορούν να είναι μέρος ενός μπλοκ ή της ΕΕ και δεν μπορούν να έχουν πυρηνικά.

Υποστήριξε επίσης ότι υπήρχε «πολύ περισσότερη κατανόηση από τους Ουκρανούς» για τη θέση της Ρωσίας στο Ντονμπάς και την Κριμαία.

Μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη αυτή την εβδομάδα, ο κ. Λαβρόφ είπε ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν εκθέσει τη συμφωνία τους εγγράφως και το Κρεμλίνο «προετοιμάζει την απάντησή μας».

Εξηγώντας το σκεπτικό της επιθυμίας να διεκπεραιωθούν οι συναλλαγές σε ρούβλια (η Ρωσία έχει απειλήσει να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες εκτός εάν η πληρωμή γίνει σε ρωσικό νόμισμα), ο κ. Λαβρόφ πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται σε «πολύ αναξιόπιστους» δυτικούς εταίρους.

Μιλώντας για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, είπε επίσης: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι περισσότερες χώρες στη Γη κατανοούν τι συμβαίνει και κατανοούν τον απαράδεκτο τρόπο που επιδείχθηκε από τους πολύ αναξιόπιστους δυτικούς εταίρους μας.

«Όσον αφορά τη θέση της Ουκρανίας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, την αποκαλέσατε πόλεμο, κάτι που δεν είναι αλήθεια.

Είναι μια ειδική επιχείρηση που διεξάγεται με τη μέγιστη προσοχή που πρέπει να δοθεί για να μην προκληθούν ζημιές στην πολιτική υποδομή.

Η στρατιωτική υποδομή στοχοποιείται και ο στόχος είναι να στερηθεί το καθεστώς του Κιέβου να παρουσιάσει οποιαδήποτε απειλή στη Ρωσία», είπε ο κ. Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έχει συνάντηση με τους ηγέτες της Ινδίας στο Νέο Δελχί αυτή την εβδομάδα, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να κρατήσει τις ασιατικές δυνάμεις στο πλευρό της.

The post Λαβρόφ: Τι εγγυήσεις ασφαλείας θέλει η Ρωσία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαβρόφ, Ρωσία,lavrof, rosia