Κριτική από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τη παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής

Κριτική στον πρωθυπουργό για το χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε την εκκίνηση της θετικής ατζέντας με την Τουρκία, χωρίς να τη συνδέσει με υποχρέωση για προσφυγή στην Χάγη με την Ελλάδα για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Σε μια περίοδο που η Τουρκία πιέζεται, αντί να τεθούν οι βάσεις, ώστε σταδιακά, με σαφείς κόκκινες γραμμές αλλά και συγκεκριμένους στόχους, να ενταχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σε ένα νέο πλαίσιο, η κυβέρνηση εγκλωβίζει την Ελλάδα σε μια συντηρητική διπλωματία μη-λύσης». Κλείνοντας υποστηρίζει: «Σε αυτό το πλαίσιο και η Τουρκία θα ενισχύει σταδιακά τη θέση της και η ένταση θα επανέρχεται παρά τις αφηρημένες αναφορές σε ‘αναστρεψιμότητα’».

Φώφη Γεννηματά: “Προκλητικός ο κ.Μητσοτάκης”

Επικριτική για τον πρωθυπουργό η δήλωση της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κατά την προσέλευσή της στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο Βερολίνο:

Η Ελλάδα έχασε μια ακόμα ευκαιρία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λόγω της υποχωρητικότητας της Κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης ούτε ζήτησε, ούτε έλαβε καμία ουσιαστική εγγύηση για τα εθνικά συμφέροντα έναντι της Τουρκίας.

Είναι πραγματικά πρόκληση να δηλώνει ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα, την ώρα που προχωράει η θετική ατζέντα για την Τουρκία, χωρίς καμία απολύτως αντίστοιχη δική της δέσμευση.

Αυτή η στάση της κυβέρνησης και του Συμβουλίου δεν είναι ικανή να αποθαρρύνει τις προκλήσεις από τη μεριά του Ερντογάν.

The post Κριτική από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τη παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα