“Κοινωνικός αυτοματισμός” και για τα δάνεια των στρατιωτικών!

Η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για το ενδεχόμενο να εξαγοραστούν τα δάνεια στρατιωτικών από τις τράπεζες, προκάλεσε ένα απίστευτο κύμα “κοινωνικού αυτοματισμού” που εκδηλώθηκε με “δημοσιογραφική κριτική”, σχόλια στο διαδίκτυο και άμεση απόρριψη της πρότασης από την αξιωματική αντιπολίτευση, υποψιαζόμαστε χωρίς καν να την έχει μελετήσει!

Το σύνδρομο του “να ψοφήσει

η κατσίκα του γείτονα” δεν πρόκειται να το ξεπεράσουμε…

Η πρόταση για την εξαγορά των δανείων όπως λένε οικονομικοί αξιωματικοί μπορεί να δουλέψει! Κι ο Καμμένος την ανακοίνωσε αφού του είπαν ότι υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες αλλά μπορεί να δουλέψει… Τα δάνεια των στρατιωτικών είναι συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς που έχουν γίνει, μπορεί να βρεθεί φόρμουλα που θα επιτρέψει στον ΑΟΟΑ και στα ταμεία να “τα πάρουν πάνω τους” προς όφελος των στρατιωτικών.

Διαβάσαμε το απίστευτο ερώτημα “γιατί να ρυθμιστούν τα δάνεια των στρατιωτικών κι όχι και άλλων κοινωνικών ομάδων”! Ποιος είπε να μην ρυθμιστούν; Αν η κάθε επαγγελματική τάξη έχει τη δυνατότητα να το κάνει, ας γίνει. Επιπλέον δεν ακούσαμε ποτέ οτιδήποτε για όσα άλλες επαγγελματικές τάξεις αυτονόητα απολαμβάνουν, αλλά οι στρατιωτικοί ακόμη διεκδικούν! Και δεν έχουν και πολλές δυνατότητες επιλογής ως γνωστόν… Αλλά ας μην πέσουμε στην παγίδα του “κοινωνικού αυτοματισμού” από την ανάποδη.

Διαβάσαμε επίσης περί… αντισυνταγματικότητας του μέτρου! Καλό είναι το σύνταγμα να το θυμόμαστε πάντα κι όχι όταν και όπως μας συμφέρει. Δεν είμαστε συνταγματολόγοι αλλά θα επισημάνουμε ότι ο ΑΟΟΑ και όλα τα Ταμεία του ΥΠΕΘΑ είναι ΝΠΔΔ αυτόνομα οικονομικά και δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό προϋπολογισμό. Είναι δηλαδή πιο συνταγματικό να αγοράσουν τα δάνεια τα όποια funds από το να τα αναλάβει υπό προϋποθέσεις ένα ΝΠΔΔ που έχει αποθεματικά και να διευκολύνει τα όποια Στελέχη έχουν πρόβλημα στον ευαίσθητο τομέας της Εθνικής Άμυνας;

Επίσης να σημειώσουμε ότι από τους καταστατικούς νόμους που διέπουν τα Ταμεία των ΕΔ (που δεν ψηφίστηκαν χθες), προβλέπεται πως σκοπός τους είναι η οικονομική ενίσχυση των ασφαλισμένων μετόχων και μερισματούχων με τη χορήγηση σε αυτούς διαφόρων παροχών, όπως είναι το μέρισμα, η οικονομική ενίσχυση, το Βοήθημα Οικογενειακής ή Επαγγελματικής Αυτοτέλειας των τέκνων, το βοήθημα πένθους και τα έξοδα κηδείας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους όρους που προβλέπονται στο Νόμο.

Επίσης στους σκοπούς των ΜΤ εντάσσεται και η άσκηση γενικής κοινωνικής πρόνοιας υπέρ των μελών του, με την χορήγηση διαφόρων διευκολύνσεων (δανείων, διατακτικών και οικονομικής αρωγής).

Γιατί λοιπόν να μην γίνει ,έστω η προσπάθεια με τα δάνεια των στρατιωτικών;

The post “Κοινωνικός αυτοματισμός” και για τα δάνεια των στρατιωτικών! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Κοινωνικός ”,“koinonikos ”