Εύποροι άνεργοι στα βόρεια προάστια απολάμβαναν απαλλαγές - Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΟΑΕΔ

Χιλιάδες ευκτάστατοι συμπολίτες μας οι οποίοι διαθέτουν υψηλά εισοδήματα, παραμένουν επί χρόνια εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού και απολαμβάνουν "προνόμια".

Ανάμεσα στους επωφελούμενους από τις παροχές περιλαμβάνονται κάτοικοι των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας και άλλων "πλουσίων" περιοχών, των οποίων τα ετήσια δηλωθέντα εισοδήματα είναι δυσθεώρητα και μόνο ανεργία δεν μαρτυρούν.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ανέλαβαν τα μελετήσουν στελέχοι του Οργανισμού σε σχέση με τα καταχωρημένα μητρώα, διαπίστωσαν περιπτώσεις ανθρώπων που έκαναν κατάχρηση των θεσμοθετημένων

παροχών για τους ανέργους, όπως για παράδειγμα:

έγγαμο ζευγάρι, άνδρας 55 ετών με 131 μήνες ανεργίας και γυναίκα 51 ετών με 132 μήνες ανεργίας, κάτοικοι Κηφισιάς, με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 130.000 ευρώ.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ανέρχονται σε χιλιάδες οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι αν και έχουν ε΄τησια εισοδήματα που ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ, παραμένουν εγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Εργασίας που έχουν γνώση των στοιχείων τα οποία επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, υποστηρίζουν ότι από αυτ΄σ αποκαλύπτεται ο παραλογισμός της διαιώνισης του σημερινού καθεστώτο, το οποίο σε τελική ανάλυση επιβαρύνει τους εργαζόμενους που με τους φόρους και τις εισφορές τους χρηματοδοτούν τις παροχές των υψηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα