Ηχηρό μήνυμα Σαμαρά προς Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα: «Μην υποτιμάτε τους Έλληνες»

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον νυν Κυριάκο Μητσοτάκη να μη μετατρέψει «τη ΝΔ σε Ποτάμι» και την ίδια στιγμή «άστραψε και βρόντηξε» για όσα πράττει η κυβέρνηση στην εξωτερική και ενεργειακή πολιτική.

Κάποιοι σύνεδροι μιλούν για «μανιφέστο Σαμαρά για τα εθνικά θέματα».

« Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά, δεν υπάρχει. Και στα δεξιά, δεν χωράει η ακροδεξιά. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής

εμείς το παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη και σήμερα είναι στη φυλακή»,είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε εκκωφαντικό μήνυμα προειδοποίησης ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν υπαναχωρήσεις στα εθνικά συμφέροντα της χώρας. «Μην υποτιμάτε τους Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για το γεγονός ότι καθυστέρησε σημαντικά και ταυτόχρονα έστειλε λάθος μηνύματα στις εταιρείες εξόρυξης των υδρογονανθράκων και χαρακτήρισε σωτήρια λύση για την Ελλάδα και για την Ευρώπη οι υδρογονάνθρακες στην Ευρώπη.

«Μόνο που αυτό προϋποθέτει ότι θα διεκδικήσει όλα τα δικαιώματά της όπως προκύπτουν από το δίκαιο της θάλασσας που προβλέπει με σαφήνεια ότι τα ελληνικά νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα σε ΑΟΖ, που σημαίνει ότι η ελληνική ΑΟΖ ακουμπάει την κυπριακή ΑΟΖ» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί εμείς να ξεκινάμε από κάτι λιγότερο. Δεν μπορεί ελληνικά στόματα να λένε ότι είμαστε μοναχοφάηδες. Είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός θα τα εξηγήσει όλα αυτά διεξοδικά κατά το επικείμενο ταξίδι τους στις ΗΠΑ», είπε. 

The post Ηχηρό μήνυμα Σαμαρά προς Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα: «Μην υποτιμάτε τους Έλληνες» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηχηρό, Σαμαρά, Μητσοτάκη, Μην, Έλληνες,ichiro, samara, mitsotaki, min, ellines