Η ξηρασία έφερε πανικό στη Βρετανία: Αδειάζουν τα ράφια σούπερ μάρκετ από εμφιαλωμένο νερό

Ένα κατάστημα super market Aldi στο Λονδίνο δημοσίευσε αφίσες που περιορίζουν τους πελάτες σε από τρία έως πέντε μπουκάλια πόσιμο νερό εν μέσω πανικού στις αγορές. Το κατάστημα αργότερα κατέβασε τις αφίσες.

Η έντονη ανησυχία που επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία μετά την επίσημη κύρρηξη σε κατάσταση ξηρασίας, είχε αποτέλεσμα ο κόσμος να αδειάζει τα ράφια των σούπερ μάρκετ από εμφιαλωμένο νερό.

Supermarkets ration

bottled water as drought leads shoppers to panic buyhttps://t.co/lQvg7nqO3z

— Cornwall Live (@CornwallLive) August 13, 2022

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για περιορισμό του ντουζ σε τέσσερα λεπτά, αλλά και για πότισμα με χρησιμοποιημένο νερό από το μπάνιο.

Την Παρασκευή κηρύχθηκε ξηρασία στη μισή Αγγλία, η πρώτη από το 2018, αν και εκείνη είχε τερματιστεί γρήγορα από τη δυνατή βροχόπτωση. Παρά την απειλή για καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα, μεγάλο μέρος της νότιας Αγγλίας είναι απίθανο να δει σημαντικές βροχές μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση παρότρυνε τους πολίτες να περιορίσουν το ντους τους να ποτίσουν με χρησιμοποιημένο νερό τα φυτά τους και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να μαζέψουν σκόνη για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ξηρασίας στην Αγγλία.

Οι Βρετανοί παροτρύνονται να ρίχνουν νερό μπάνιου στα φυτά, να περιορίζουν το ντους σε τέσσερα λεπτά, να βάζουν λιγότερο νερό στον βραστήρα, να πλένουν μόνο πολλά ρούχα στα πλυντήρια ρούχων και να βάζουν το πλυντήριο πιάτων το πολύ μία φορά την ημέρα.

The post Η ξηρασία έφερε πανικό στη Βρετανία: Αδειάζουν τα ράφια σούπερ μάρκετ από εμφιαλωμένο νερό appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα