“Η Τουρκία δεν έχει μέλλον στη Δύση να στραφεί προς Ρωσία-Κίνα”, λέει ο σύμβουλος Ερντογάν

Ο Γ.Μπουλούτ, βασικός σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της γειτονικής χώρας ότι “η Τουρκία δεν έχει μέλλον στη Δύση” και ότι πρέπει να συνεργαστεί με τη Ρωσία και την Κίνα.

“Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία έχει μέλλον με τη Δύση. Το είπα ξεκάθαρα μετά το συμβάν με το ΝΑΤΟ. Δεν πιστεύω ότι έχουν ένα θετικό όραμα για την Τουρκία. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος , «δεν πιστεύω ότι έχουν καλά όνειρα

για την Τουρκία», δήλωσε ο Μπουλούτ κατά τη διάρκεια εκπομπής, που προβλήθηκε στο κρατικό TRT.
“Ο κόσμος έχει στραφεί προς την Ασία, νομίζω ότι και η Τουρκία πρέπει να στρατφεί προς τη Ρωσία, την Κίνα, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Όλη η Τουρκία πρέπει να το καταλάβει τώρα. ”
Τον Αύγουστο ο Μπουλούτ είχε πει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άρρωστη και χτυπήθηκε από πανώλη .
Τον Απρίλιο απείλησε την ΕΕ, προειδοποιώντας την να αποφύγει οποιαδήποτε αρνητική κίνηση εναντίον της Τουρκίας ή του Ερντογάν, λέγοντας: “Θα προσεύχεστε για κάθε δευτερόλεπτο που αναπνέετε!”
Επαναλαμβάνοντας τη θεωρία του ότι η ΕΕ θα καταρρεύσει σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην καθημερινή εφημερίδα Star, ο Bulut είχε γράψει: “Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι ένα άλλο θέμα υπό συζήτηση. Το τέλος αυτού του ψεύδους είναι επίσης θέμα χρόνου … ”
Τον Φεβρουάριο, μιλώντας πάλι στο TRT, ο Bulut είχε υποστηρίξει ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει πυραύλους που έχουν την ικανότητα να χτυπήσουν οποιαδήποτε χώρα στην ΕΕ.
“Αν ακόμη και μια τρίχα του Ερντογάν υποστεί βλάβη, κανείς σε καμία περιοχή δεν θα μπορέσει να απολαύσει ούτε ένα πρωινό”, δήλωσε ο Μπουλούτ τον Μάρτιο.

The post “Η Τουρκία δεν έχει μέλλον στη Δύση να στραφεί προς Ρωσία-Κίνα”, λέει ο σύμβουλος Ερντογάν appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα