Η Τουρκία αναμένει «ταχεία επίλυση του θέματος με τα F-16 από τις ΗΠΑ», λέει ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίσητκε πολύ αισιόδδοξος για την εξέλιξη του θέματος με τα F-16 από τις ΗΠΑ .

Αιτία το  προσχέδιο αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, που αίρει τα εμπόδια στην πώληση αεροσκαφών και αναμένεται να εγκριθεί από τη Γερουσία και τη Βουλή τον Δεκέμβριο πριν περάσει στον Λευκό Οίκο για να υπογραφεί

από τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική των ίσων αποστάσεων στη διαμάχη Ελλάδας – Τουρκίας, νουθετώντας τις δύο πλευρές να τα βρουν μέσω του διαλόγου, παρά το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων και απειλών στο οποίο επιδίδεται η τουρκική ηγεσία.

Παράλληλα, ακυρώνει τα «χαστούκια» του γερουσιαστή Μενέντεζ προς την Τουρκία για το «καυτό» θέμα της πώλησης των F-16, με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις να λέει πως «οι συζητήσεις με την Τουρκία επικεντρώνονται στη διασφάλιση των δυνατοτήτων που χρειάζεται να έχει, προκειμένου να είναι σε θέση να εκπληρώσει τον ρόλο της ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ».

Υπενθυμίζεται πως χθες σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μενέντεζ, ανέφερε ότι το μπλόκο στην πώληση των F-16, παρά το κείμενο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, παραμένει εάν δεν απομακρυνθεί η Τουρκία από την τακτική των προκλήσεων και παραβιάσεων.

The post Η Τουρκία αναμένει «ταχεία επίλυση του θέματος με τα F-16 από τις ΗΠΑ», λέει ο Τσαβούσογλου appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα