Η Ρωσία εκτόξευσε τον πύραυλο Satan II και ο Πούτιν λέει ότι «δεν υπάρχει τέτοιο όπλο αλλού στον κόσμο»

Η Ρωσία εκτόξευσε με επιτυχία τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Satan II», ένα στρατηγικό πυρηνικό όπλο που σύμφωνα με τον πρόεδρο Πούτιν «δεν υπάρχει όμοιο του πουθενά στον κόσμο».


The RS-28 Sarmat or “Satan II”, is a Russian liquid-fueled, MIRV-equipped super-heavy intercontinental ballistic missile (ICBM) under development by the Makeyev Rocket Design

Bureau.

Via MoD. #Sarmat pic.twitter.com/bGdGyK26qh

— Quociente Cultural® (@GloriaSacer) April 20, 2022

Σύμφωνα με τον Πούτιν το νέο όπλο «έχει τα υψηλότερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι ικανό να αποφεύγει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας» .

Ο πύραυλος, ονομάζεται RS-28 Sarmat στη Ρωσία αλλά έχει επικρατήσει το  Satan με το οποίο τον «βάφτισε» το NATO. Η εκτόξευση έγινε  από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ και χτύπησε στόχους στην χερσόνησο Καμτσάτκα της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Ο πύραυλος των 200 τόνων έχει βεληνεκές 10.000 χιλιομέτρων μπορεί να μεταφέρει έως και 15 πυρηνικές κεφαλές που απελευθερώνονται σε μεγάλο ύψος και πλήττουν πολλαπλούς στόχους με ταχύτητα Mach 20,7, ή σχεδόν 25.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Με αυτήν την ταχύτητα, μπορεί θεωρητικά να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της Γης σε λιγότερο από 30 λεπτά.

The post Η Ρωσία εκτόξευσε τον πύραυλο Satan II και ο Πούτιν λέει ότι «δεν υπάρχει τέτοιο όπλο αλλού στον κόσμο» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Satan II, Πούτιν,rosia, Satan II, poutin