Η Ρωσία ανέπτυξε το 65% του στρατού της στην Ουκρανία – Τι εκτιμά η Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών

Η Ρωσία έχει αναπτύξει περίπου το 65% του συνόλου των επίγειων δυνάμεών της στην Ουκρανία, σύμφωνα με Δυτικές εκτιμήσεις.

Το ένα τέταρτο της δύναμης έχει πιθανώς εξουδετερωθεί, όπως αναφέρουν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της σύγκρουσης, η Ρωσία συμμετείχε περισσότερες από 120 τακτικές ομάδες ταγμάτων, που είναι περίπου τα δύο τρίτα των συνολικών επίγειων δυνάμεών της.

«Είναι

πιθανό ότι περισσότερες από το ένα τέταρτο αυτών των μονάδων είναι τώρα εκτός δράσης. Μερικές από τις πιο επίλεκτες μονάδες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, έχουν υποστεί τα υψηλότερα ποσοστά φθοράς», ανέφεραν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών σε ανάρτησή τους.

Όπως επισημαίνεται, ο αμυντικός προϋπολογισμός της Μόσχας σχεδόν διπλασιάστηκε από το 2005 ως το 2018, αλλά και πάλι ο εκσυγχρονισμένος ρωσικός στρατός δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στην Ουκρανία φέτος, εξαιτίας αποτυχιών στη στρατηγική σχεδίαση και την επιχειρησιακή εκτέλεση της εισβολής.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 03 May 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/xvqMIBbfFS

#StandWithUkraine pic.twitter.com/iZqitvBoOd

— Ministry of Defence (@DefenceHQ) May 3, 2022

«Πλέον ο ρωσικός στρατός είναι σημαντικά πιο αδύναμος, τόσο υλικά όσο και ηθικά, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία», εκτιμούν οι Βρετανοί, κατάσταση που επιτείνουν οι διεθνείς κυρώσεις.

«Το αποτέλεσμα είναι ένας μακροχρόνιος αντίκτυπος στη ρωσική ικανότητα ανάπτυξης συμβατικής στρατιωτικής δύναμης», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

The post Η Ρωσία ανέπτυξε το 65% του στρατού της στην Ουκρανία – Τι εκτιμά η Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα