Στρατιωτικός ιατρός έσωσε το δάχτυλο του 8χρονου παιδιού στο ατύχημα της Θεσσαλονίκης

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα 8χρονο κορίτσι που ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλό του παίζοντας σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης την ώρα που έκανε τσουλήθρα.

Το δάχτυλο του παιδιού επανασυγκολλήθηκε με επιτυχία και σ ΄ αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε η άμεση επέμβαση ενός στρατιωτικού ιατρού που ήταν παρών στο συμβάν. Πρόκειται για τον Επίατρο Σαράντη Μπλιόσκα , χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος στο 424 ΓΣΝΕ.

Ο

πατέρας της 8χρονης κ. Δημήτρης Χατζηαθανασίου μίλησε το πρωί της Τρίτης στο MEGA για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κοριτσάκι. «Το παιδί κοιμάται συχνά, πονάει, και νιώθει ανασφάλεια επειδή δεν μπορεί να κουνήσει το δάχτυλό της. Μας ρωτάει θα έχω ποτέ το δάχτυλό μου; Θα κολλήσει ξανά;».

Η μικρή κατέβαινε από την τσουλήθρα και τραυματίστηκε σοβαρά στο μικρό δάχτυλο του δεξιού της χεριού. Στην επικίνδυνη τσουλήθρα τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες και ένα προειδοποιητικό σημείωμα για την επικινδυνότητά της.

Στην εκπομπή μίλησε και ο πλαστικός χειρούργος που πραγματοποίησε την εγχείρηση για την επανασυγκόλληση του δαχτύλου.

«Ήταν μια ευτυχής συγκυρία το ότι το ατύχημα έγινε μέσα στη Θεσσαλονίκη και που στο σημείο υπήρχε γιατρός. Αν είχε περάσει πολύ ώρα, δεν θα είχαμε το αποτέλεσμα που μπορούμε τώρα να έχουμε. Η μικρή ήρθε πολύ γρήγορα. Το νοσοκομείο λειτούργησε συντονισμένα. Όταν υπάρχει ένα παιδί, σταματάμε τα πάντα και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Στα παιδιά υπάρχει πάντα πολύ ευνοϊκότερη έκβαση στους ακρωτηριασμούς, γιατί υπάρχει αναγέννηση των ιστών και των νεύρων. Αισιοδοξούμε ότι το παιδί θα έχει μια πολύ καλή κινητικότητα του δαχτύλου, αλλά και αισθητικά η κατάσταση θα είναι πολύ καλή», είπε από την πλευρά του ο πλαστικός χειρουργός, κ. Αντωνίου.

The post Στρατιωτικός ιατρός έσωσε το δάχτυλο του 8χρονου παιδιού στο ατύχημα της Θεσσαλονίκης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα