Η παραίτηση Τσίπρα φέρνει και το τέλος του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου»

Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε από το Ζάππειο ότι «παραμερίζει» , αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν για την βαριά εκλογική ήττα. Η «απόσυρση» αλλάζει δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Έκανε σαφές ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ .

Στην δήλωση του

αναφέρθηκε στην πορεία του στην ηγεσία του κόμματος από το 3% , όταν ήταν 34 ετών ,μέχρι και σήμερα.

Δήλωσε ευγνωμοσύνη προς τον ελληνικό λαό που τον έκανε τον πρώτο πρωθυπουργό της Αριστεράς στη χώρα .

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας: ο Τσίπρας για πάνω από μία δεκαετία ήταν το πρόσωπο που συγκέντρωνε τα πυρά όλου του πολιτικού «σκηνικού». Από δεξιά και από αριστερά. Από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να «θεριεύει», σίγουρα την εποχή που κυβέρνησε, αλλά και μετά στην αντιπολίτευση. Δεν ήταν και δεν είναι μυστικό ότι παρά τα λάθη που έκανε ότι δεν ήταν αρεστός για το «κατεστημένο σύστημα» αν και δεν το ενόχλησε επί της ουσίας.

Μετά από τους αναμενόμενους πανηγυρισμούς των αντιπάλων του είναι προφανές ότι πρόβλημα δεν έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που το πολύ ,πολύ θα επιστρέψει στην εποχή του 3%. Πρόβλημα έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα που είχαν καλύψει ένα τεράστιο μέρος των «πολιτικών κενών» τους στο λεγόμενο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο. Αυτό από σήμερα δεν υπάρχει. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ…

Τι είπε στο Ζάππειο:«Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή του», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Το εκλογικό σώμα έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μια διπλή εντολή. Πρώτον, να ανταποκριθεί στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που πάντα και εκ των πραγμάτων είναι ρόλος κόμματος εξουσίας.Και δεύτερον, να αλλάξει δραστικά, αν θέλει να διεκδικήσει εκ νέου με αξιώσεις την κυβέρνηση».«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα. Και δεν αφορά μόνο το κόμμα μας. Αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας μας, τις αντιστάσεις στις πολιτικές της ΝΔ, το μέτωπο στην ακροδεξιά και το νεοφασισμό που βρήκε θέση στην ελληνική Βουλή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε άλλο σημείο της ομιλίας του και συνέχισε: «Αυτή την πεποίθησή μου για την ανάγκη μιας διαδικασίας βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης θα ήταν υποκριτικό να την προτείνω μόνο με το λόγο μου, αν δεν την υπηρετώ ταυτόχρονα και με τη στάση μου.Το νέο κύμα στην κοινωνία, την τέχνη, την πολιτική, περνάει είτε με συγκρούσεις. Το πιο συνηθισμένο. Είτε επειδή κάποιοι που κατέχουν θέσεις ευθύνης κατανοούν την αναγκαιότητά του. Κι εγώ κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει.Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς».Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο, μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα, τόνισε.«Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς. Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές», είπε.Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε γνωστό ότι θα προτείνει την εκλογή νέας ηγεσίας, στην οποία δεν θα είναι υποψήφιος. «Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές».Κλείνοντας, ο Αλέξη Τσίπρας ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, υπογράμμισε απευθυνόμενους στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.«Θέλω να απευθυνθώ στα χιλιάδες μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί τους βρέθηκα και βρεθήκαμε σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας. Να σας αισθάνομαι δίπλα μου. Το ταξίδι συνεχίζεται. Και η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει».

The post Η παραίτηση Τσίπρα φέρνει και το τέλος του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα