Η Ουάσινγκτον επιμένει ότι ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία είναι ουκρανικός και ο Ζελένσκι το αμφισβητεί

Η Ουάσινγκτον δεν έχει δει τίποτα που να έρχεται σε αντίθεση με την προκαταρκτική εκτίμηση της Πολωνίας ότι ένας πύραυλος που έπεσε στο έδαφος της, χθες Τρίτη, προήλθε πιθανότατα από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Αντριέν Γουάτσον.

«Όποια και αν είναι τα τελικά συμπεράσματα, είναι σαφές ότι το μέρος που τελικά ευθύνεται για αυτό το τραγικό περιστατικό είναι η Ρωσία, η οποία

εκτόξευσε ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία, στοχεύοντας ιδιαίτερα μη στρατιωτικές υποδομές», είπε η Γουάτσον, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία διατηρεί το δικαίωμα αυτοάμυνας.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα να δοθεί στους Ουκρανούς εμπειρογνώμονες πρόσβαση σε “όλα τα δεδομένα” που διαθέτουν οι Δυτικοί εταίροι, καθώς και να τους επιτραπεί να επισκεφθούν την τοποθεσία της έκρηξης που προκάλεσε ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

“Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις λεπτομέρειες, το κάθε τι”, υπογράμμισε. “Να γιατί πρέπει οι ειδικοί μας να συμμετάσχουν στο έργο της διεθνούς έρευνας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που διαθέτουν οι εταίροι μας, όπως και (να τους επιτραπεί να μεταβούν) στον τόπο της έκρηξης”, δήλωσε στο αποψινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Ο Ζελένσκι,  επέμενεότι ο συγκεκριμένος πύραυλος ανήκει στη Ρωσία, αντικρούοντας το ΝΑΤΟ και την Ουάσινγκτον που εκτιμούν πως επρόκειτο για ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο.

“Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο πύραυλος αυτός δεν ήταν δικός μας”, είχε δηλώσει τότε ο Ουκρανός πρόεδρος στην τηλεόραση. “Πιστεύω ότι ήταν ρωσικός πύραυλος”.

The post Η Ουάσινγκτον επιμένει ότι ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία είναι ουκρανικός και ο Ζελένσκι το αμφισβητεί appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα